İnsanlık ÖLMEDİ

İnsanlık ÖLMEDİ

Sıhhiye köprüsünün altındaki esnaflar, sokak hayvanlarının üşümemesi için altlarına plastik kasa, üstlerine ise battaniye serdi. İnsanlık hala ölmemiş dedirten bu davranış büyük takdirle karşılandı. 

Sıhhiye'de objektiflerimize yansıyan bir fotoğraf, "insanlık hala ölmemiş" dedirtti. Bölgedeki esnaflar uyuyan sokak köpekleri üşümesin diye altlarına plastik kasa koyarak üstlerine ise battaniye serdi. Bu davranış hayvan severler tarafından takdirle karşılandı. 

ESNAFLARDAN GÜZEL HAREKET 
Sıhhiye köprüsünün altında bulunan işletmeciler, dükkanlarının önüne gelen sahipsiz sokak köpeklerine sahip çıktı. Hayvan sever esnaflar, sokak köpeklerinin üşümemesi için altlarına karton ve plastik kasa serdi; üstlerini ise battaniye ile örttü. Osmanlı Cami'nin tam karşısında yer alan esnaflar sokak köpeklerinin üşümemesi için tüm önlemleri aldı. 

MERHAMET ŞART
Köpeklerin sıcakta uyumaları vatandaşların da bir hayli dikkatini çekti. Yoldan geçen vatandaşlar, battaniyeye sarılı uyuyan köpeklerin fotoğraflarını çekti ve esnaflara teşekkür etti. İnsanlık ölmemiş dedirten kare karşısında bir vatandaş, "Soğuk günlerde sokakta yaşayan hayvanlar oldukça zor durumda kalıyor. Herkesin bu şekilde bilinçli olması ve bu hayvanlara da yardım edilmesi gerekiyor. Bir kap su, sıcak bir yer onların da hayatını değiştirir. Sonuçta onlar da bizim ile birlikte bu hayatta yaşıyor. Merhametli olmamız şart" dedi. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM- 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.