İnsanlık suçuna Ankara'dan tepki 

İnsanlık suçuna Ankara'dan tepki 

Esed rejiminin İdlib'de düzenlediği insanlık suçu olan kimyasal saldırıyı Habervaktim'e konuşan STK temsilcileri lanetledi. Masum insanları öldüren katil Esed sert sözlerle kınandı.

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin, ülkenin kuzeyindeki İdlib ilinin Han Şeyhun beldesine düzenlediği klor gazlı saldırıyı STK'lar sert sözlerle kınadı.  Habervaktim'e konuşan STK temsilcileri, insanlık suçu olan bu saldırıyı lanetlediklerini belirtti. 

KATİLE LANET

Ankara merkezli faaliyetlerini sürdüren Farukiye Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yalçın, sivillere yönelik kimyasal silah saldırısında çoğu çocuk olmak üzere 100’ün üzerinde Müslüman'ın hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen insanlık dışı bu menfur saldırıları lanetliyoruz. Saldırıda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan (c.c.) rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum" dedi.    

KATİL ESED ÖLÜM EKMEYE DEVAM EDİYOR

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise "Katil Esed ile destekçileri tarihe ve coğrafyaya ölüm ekmeye devam ediyor. Bugün İdlib'deki kimyasal saldırıda onlarca kişi şehit oldu. Kundaktaki bebeklere, minicik çocuklara bile bomba yağdırmaktan âr etmeyenlerin sonu inşallah hüsrân olacak. Kimyasal saldırılara karşı acil ilaç seferberliği başlatıyoruz. Kimyasal saldırılardan etkilenen kardeşlerimize merhem olalım " diye konuştu. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.