İnternetten alışveriş yapanlar dikkat

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat

İnternetten bot sipariş eden vatandaşa bez ayakkabı, kahve makinesi sipariş eden vatandaşa da cezve gönderildi. Vatandaşlar sözkonusu alış-veriş sitesinden şikayetçi: “Biz kandırıldık siz de kandırılmayın…”

İnternet üzerinden alış verişlerde yaşanan sıkıntıların ardı arkası kesilmiyor. Dolandırıldığını, kandırıldığını iddia eden vatandaşlara her gün yenileri ekleniyor. Bir haber de Ankara’dan:

KIŞLIK BOT YERİNE BEZ AYAKKABI

Başkent’ten bir vatandaş, internet siteleri ve arama motoru google’da sıkça  ilanları dönen bir alış-veriş sitesinden kışlık bot sipariş ettiğini, kendisine bez ayakkabı gönderildiğini ileri sürdü.  
Vatandaşın iddialarına göre, vatandaşlara internet üzerinden; ayakkabı, bot, eşarp, t-shirt ve kozmetik malzemeleri satışı yapan söz konusu firma, internette sunduğu kaliteli ürünler yerine vasat imalatları gönderiyor. Ürünler kargo aracılığıyla müşterilere gönderilirken kutunun açılabilmesi için teslim alınması ve ödemenin yapılması şart koşuluyor. Teslim alınan paketleri açanlar büyük bir dolandırıcılığa kurban olduklarını iş işten geçtikten sonra anlıyor. 

TELEFONA CEVAP YOK

Şirketin, müşteri danışma hattı numaralarının da sahte olduğunu ifade eden vatandaş, faturalar üzerinde belirtilen telefon numaralarından arayanlara cevap verilmediğini söyledi. ‘‘Dünyaca ünlü giyim markalarının görsellerine kandık’’ diyen vatandaş, ünlü bir markaya ait t-shirt beklerken, iç giyim, plastik ya da bez ayakkabılarla karşılaştıklarını ifade etti.

MAKİNE YERİNE CEZVE ve GÜL SUYU

İnternet üzerinden alış veriş yapıp kandırıldığını söyleyen bir vatandaş da Ziyattin Öztürk. İnternette gördüğü botu çok beğenip, kapıda ödemeli olarak sipariş ettiğini söyleyen Öztürk ‘‘178 TL ödedim, paketi açtığımda piyasa değeri 15 TL civarında olan vasat bez bir ürünle karşılaştım. Paramın iade edilmesi için telefon açtım ancak, kimse cevap vermedi. Dolandırıldım’’ dedi. 
İsmimi vermek istemeyen bir başka mağdur ise, yine internet üzerinden görüp beğendiği, 89 liralık bir kahve makinesi siparişi verdiğini, ancak eline ulaşan ürünün elektrikli cezve ve bir adet gül suyu olduğunu söyledi.

Mağdurlar, yetkili makamların bu tür firmaların denetimi konusunda daha dikkatli olmalarını, vatandaşı kandıran, dolandıran firmalardan hukuk önünde hesap sorulmasını istiyor.

CİHAN ÖZKAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.