İŞ GÜVENCESİ KIRMIZIÇİZGİMİZ

İŞ GÜVENCESİ KIRMIZIÇİZGİMİZ

Seçimlerin ardından hükümetin dört yıllık eylem planını kapsamında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılacağı iddialarına STK’lardan eleştiri geldi. Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, konuyla ilgili yazılı açıklama yaparken, ‘memur


ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM
Bem-Bir-Sen (Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası) Genel Başkanı Mürsel Turbay, 1 Kasım seçimlerinin ardından hükümetin dört yıllık eylem planı kapsamında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yaparak memur işçi ayrımını bitireceği haberlerine tepki gösterdi.  Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Turbay, ‘Sendika olarak memurların iş güvencesi kırmızıçizgimizdir ve biz bu hakka dokunulmasına müsaade edemeyiz. Bizler kazanılmış haklarımızdan vazgeçmeyiz.’ ifadelerini kullandı.
KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYİZ
Mürsel Turbay, açıklamalarına şöyle devam etti: “Hükümetin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapmayı planladığı değişikliklere varız. Yamalı bohça haline gelen 657’nin yeniden düzenlenmesi elzemdir. Memurun iş güvencesini ve çalışma barışını tehlikeye sokacak her türlü düzenlemenin karşısındayız. 1 Kasım seçimlerinin ardından basın yayın organlarında yer alan haberlerde, yapılacak düzenleme ile Memur ve işçi birleştirmesi dile getirildi. Biz bunun yerine hükümete, işçi ve memur emekli ikramiyeleri ile maaşlarını eşitlenmesini teklif ediyoruz. Sendika olarak memurların iş güvencesi kırmızıçizgimizdir ve biz bu hakka dokunulmasına müsaade edemeyiz. Herkes bilsin ki çalışmayan personel yoktur, çalıştıramayan yönetici vardır. Yapılan yanlış personel rejimlerinin cezasını, memurlara kesilmesini kabul etmiyoruz. Bizler kazanılmış haklarımızdan vazgeçmeyiz.
İŞ GÜVENCESİNİN KALDIRILACAĞI ALGISI
“Taşeron işçilerin kamu işçisi kadrosuna geçirilmesi ne kadar doğru ise memurlar ile işçileri eşitlemek o kadar yanlıştır” diyen Turbay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sözleşmeli kadrosunda bulunan 100 binlere kadro sevinci yaşatan hükümet, bugün yapmayı planladığı düzenleme ile milyonları üzecektir. Yıllardır tüm çalışanların iş güvencesine kavuşturulması için mücadele etmekteyiz. Ancak kamuoyuna yansıyan açıklamalarda hükümetin, tehdit vari bir tutumla kamu çalışanlarının iş güvencesini yok etmeye çalıştığı görülmektedir. Tek tip istihdam modeli diyerek memurları çalışan adıyla özel sektör işçileriyle aynı potada eritmeyi planlayan hükümet, iş güvencesinin kaldırılacağı yönünde algı oluşturmaktadır.”
GELİR ADELETSİZLİĞİ GİDERİLSİN
“Yöneticiler çalışanların daha verimli çalışmalarını sağlayacak motive edici unsurlara yönelik yasal düzenlemeler yapmalıdır.” ifadelerini kullanan Turbay, şöyle devam etti: “Çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliğinin giderilmesine bizlerde istiyoruz. Gelir adaletsizliğinin giderilmesini her platformda dile getirmekteyiz.  “Çalışmazsan işini elinden alırım” anlayışı ile tehdit unsuru oluşturacak tavırlardan uzak durulmalıdır. Kafası karışık, yarınlardan umutsuz, ne olacağını düşünerek çalışan personelden bir yarar sağlanamayacağı nettir. Yöneticiler böyle kafa karıştırıcı net olmayan tutumlarla çalışanlara hiç yarar sağlayamaz aksine zarar verir.”
GASP DEĞİL GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Yarınlara daha güvenle bakabilmek, ülkemizin geleceğine ışık tutmak için mücadele verdiklerini vurgulayan Turbay, “Kamu görevlilerimizin haklarının gasp edilmesi değil geliştirilmesi için yoğun çaba içerisindeyiz. Biz iş verimini artırıcı, iş barışını sağlayıcı her türlü girişime destek olmaya hazırız. Biz ülkemizi seviyoruz. Ülkemize hizmet ediyoruz. Memurlarımız halka hizmet veriyor. Memurları değersizleştirecek çalışmaları kabul etmiyoruz.” ifadeleriyle açıklamalarına son verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.