İş Yapacak Lider Lazım

İş Yapacak Lider Lazım

Aralık ayında gerçekleşecek Türk Eczacılar Birliği’nin (TEB) seçimlerini Habervaktim’e değerlendiren Ankara Eczacı Odası Başkanı Süleyman Güneş çarpıcı açıklamalar yaptı. Şuan ki yapının artık işlemediğini ifade eden Güneş elini taşın altına koyacak bir b

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Türk Eczacılar Birliği başkanlık seçimi hakkında konuşan Ankara Eczacı Odası Başkanı Süleyman Güneş iki başkan adayını eleştirdi. İki başarısız olmuş insandan başarı çıkmayacağını savunan Güneş elini taşın altına koyacak ve hizmet edecek bir lider ihtiyaçlarının olduğunu belirtti. Güneş ayrıca Ankara Eczacı Odası’nın da içinde bulunduğu 11 odanın başkanlık için aday çalışması yaptığını ilk defa gazetemize açıkladı.

ÜST ÖRGÜTÜNÜZ GELSİN

Odaların etkin olabilmeleri için üst örgütle koordinasyon içinde olması gerektiğini aktaran Güneş, “Ankara Eczacı Odası’nın mesleki veya ekonomiksel yönden vaatleri sınırlı. Kanunların verdiği yetki bellidir o yetki dışında hiç bir şey yapamazsınız. Ama Ankara Eczacılar Odası, Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti Yönetimi’nin de söz sahibi olabilirse eğer ekonomiksel ve siyasal destek alanında bir takım şeyler yapılabilir. Çünkü eczacı odaları bir kurum yetkilileriyle görüşmeye gittiklerinde “sizinle karşılıklı protokol yapma yetkimiz yok, üst örgütünüz gelsin” diyorlar. Bizim üst örgütümüz Türk Eczacılar Birliği. Örneğin Türk Eczacılar Birliğiyle Sosyal Güvenlik Kurumu oturup protokol imzalama yetkisine sahip. Oda olarak sizin söyledikleriniz ne kadar doğru olursa olsun “tamam sizin söyledikleriniz doğru ama sizinle imza yetkimiz yok üst örgütünüz gelsin” deniliyor” dedi.

HİZMET İÇİN ADAM BULMAMIZ GEREKİYOR

Hizmet yapacak bir başkan aradıklarını söyleyen Güneş, “Üst örgütte Ankara Eczacı Odası etkin ve yetkin bir yerde olursa mesleğimiz için meslektaşlarımız için bir takım çözümler söz konusu olabilir. Olmadığı takdirde sizin sınırınız bellidir bunun üstünde bir şey yapamazsınız. Türk Eczacılar Birliği’nin seçimleri de 54 tane eczacı odalarının delegelerin şapkalarını çıkartıp önüne koyup gerçekten mesleğe hizmet edecek kişi veya kişileri, koltuk için kişi değil de görev için kişi seçimi yapmaları lazım. Hizmet için adam bulmamız gerekiyor. Yoksa bir adım bile ileriye gidemeyiz” diye konuştu.

İKİ BAŞARISIZDAN BİR BAŞARI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR

11 eczacı odasının ortak bir çalışması olduğunu belirten Güneş, “Şuanda Türk Eczacılar Birliği 3–6 Aralık’ta seçimlere gidecek 2 tane başkan adayı var. 3. başkan adaylığı içinde çalışmalar sürüyor. 2 başkan adayı kim, şuan ki merkez heyeti başkanı ile genel sekreter yollarlını ayırdı. İki başarısız insan yollarını ayırdı iki başarısızdan bir başarı çıkarmaya çalışıyorlar. Niye başarısız olmuş iki kişiden bir başarı çıkarmaya çalışacağımıza 3. bir başarılı aday çıkaralım. Ben aday değilim ama yapının içinden bir aday çıkarmaya çalışıyoruz. Koltuğa oturacak adam çok, biz koltukta görev yapabilecek adam arıyoruz. Ankara’da dâhil 11 eczacı odası hareket ederek herkes tarafından sevilecek, sayılacak ve oturduğu koltukta iş yapacak lider arayışı var” ifadelerini kullandı.

 

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.