İşçi Arıyorum BULAMIYORUM

İşçi Arıyorum BULAMIYORUM

Hurdacılar Sanayi Sitesi esnaflarından İsa Şahin, Türkiye'de işsizliğin olmadığını aksine iş beğenmemezliğin ve tembelliğin olduğunu iddia ederek, "2 yıldır eleman arıyorum kimse gelmiyor. Şuan gelsin 5 tane işçi alacağım" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun geçtiğimiz günlerde açıkladığı verilerine göre ülkemizdeki işsizlik oranı geçen yılın kasım döneminde yüzde 12,1'e yükselmiş,  işsiz sayısı 3.7 milyonun üzerine çıkmıştı. Verilere dayalı yapılan bu işsizlik açıklamalarına, bazı işverenler tepki göstererek, ülkemizde işsizliğin olmadığını aksine iş beğenmemezliğin ve tembelliğin olduğunu savundu. 

5 KİŞİYİ HEMEN İŞE ALACAK
Yenimahalle'deki Ankara Hurdacılar Sanayi Sitesi'nde 25 yıldan fazla esnaflık yapan Şahin Kardeşler Metal Hurda Dönüşüm'ün Yönetim Kurulu Başkanı İsa Şahin, "Türkiye'de işsizlik var" söylemlerinin tam anlamıyla gerçekleri yansıtmadığını söyledi. Ankara'da iş arayan işsizlere seslenen İsa Şahin, "2 yıldır bu iş yerimde çalışmak üzere işçi arıyorum, ancak kimseyi bulamıyorum. İşsizler iş beğenmiyor. Kimse çalışmak istemiyor. Buradan iş arayan işsizlere sesleniyorum. Şuanda 5 kişi gelsin hepsini hemen işe alacağım" dedi.   

BİN 800 TL'YE BİLE ÇALIŞAN BULUNMUYOR
Çalışmak isteyen işçilere bin 700, bin 800 TL arasında maaş vereceğini de belirten İsa Şahin, "Biz diyoruz ki ülkemizin vatandaşı nasiplensin. Daha iyi paralara çalışsın ancak Türk işçiler çalışmaya gelmiyor, gelirse mülteci işçiler geliyor. İşsizlik var diyorlar ya hep yalan söylüyorlar. Bakın bu sanayide çalışanların çoğu mülteci. Cumhurbaşkanımız, 'Her iş adamı bir işçi alsa işsizlik diye bir sorun kalmaz' diyor ya. Biz de çalıştırmak için eleman arıyoruz ama bulamıyoruz. Bu nasıl iştir anlamadık" diye konuştu. 

BÜTÜN SANAYİ İŞÇİ ARIYOR
Hurdacılar Sanayi Sitesi'ndeki işletme sahiplerinin de kendisi gibi işçi aradığını, ancak kimsenin çalışmak istemediğini ya da işsizlik maaşı alabilmek için kısa süreli çalışıp işi bıraktığını anlatan İsa Şahin, "İş- Kur, işsizlere belli bir oranda maaş verdiği için şimdi kimse çalışmak istemiyor. Bu maaşı alan kişiler rahatına bakıyor. Devletimiz işsizlik maaşı verirken çok dikkatli olması lazım. Şuanda kalifiyeli eleman yok denecek kadar az" şeklinde konuştu. 

KUTU KUTU KUTU...
İŞSİZ SAYISI 590 BİN ARTTI!
TUİK'in açıkladığı son verilere göre ülke genelinde işsiz sayısı, 590 bin kişi artarak 3 milyon 715 bin kişi oldu. İstihdam edilenlerin sayısı ise kasım döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 391 bin kişi artarak 27 milyon 67 bin kişi, istihdam oranı ise değişim göstermeyerek yüzde 45,8 oldu.
İşgücü bir önceki yılın aynı dönemine göre 980 bin kişi artarak 30 milyon 781 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,9 puan artarak yüzde 52,1 olarak gerçekleşti.

OSMAN AKDOĞAN/HABERVAKTİM- 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum