Isıtan Pazar

Isıtan Pazar

Küllerinden doğan Osmanlı Halk Pazarı'nda yüzler gülmeye devam ediyor. Baraka haldeyken soğuk havalarda esnafa da müşteriye de zor anlar yaşatan pazar, şuan ki modern ve sıcak haliyle herkesten tam not alıyor.

 

ESKİ KIŞ HAVASI YOK
Habervaktim'e konuşan Osmanlı Halk Pazarı Esnafları Yapı Kooperatifi Başkanı Kasım Öz, "Pazardaki durum eski kış manzaralarından 180 derece farklı. O günkü ayaz ortamından kurtulmuşuz, o gün soğuktan dolayı içeri girmeyen müşterilerimizin bugün çarşıda rahatlıkla dolaştığını görüyoruz. Dışarıdaki soğuk havadan çarşı içindeki kimse etkilenmiyor. Şimdi çarşı içerisi sıcak diye tercih ediliyor" dedi.
MÜŞTERİ SICAĞI SEVDİ
Pazar esnafı Fatih Filiz ise "Önceden yazın sıcak, kışın soğuk diye gelmeyenler vardı" derken Nur Nalbant adındaki pazar müşterisi de "Eskiden yazın ve kışın içeriye girmeye korkardık. Çünkü yazları içeride sıcaktan bunalıp kışları ise soğuktan titrerdik bazı zamanlar üşümemek için gelmezdik bile. Ama pazarın yeni sıcak hali bizi ister istemez pazar yolunu tutmaya itiyor" diye konuştu.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Geçtiğimiz yıl 20 Aralık'ta elektrik kontağından çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale gelen ve daha sonra çok kısa bir sürede tamamlanarak 2 Haziran'da hizmete sokulan Keçiören'deki Osmanlı Halk Pazarı yeni haliyle ilk kışı geçirecek. Üzücü yangından önce baraka halde olan pazarın içinin soğuktan dolayı dayanılmaz olduğunu, müşterilerinin çekinerek geldiğini hatırlatan esnaflar, yeniden inşa edilen pazarda o eksikliğin giderildiğinin altını çizdi. Havaların soğuk olmasına rağmen pazardaki sıcak havanın herkesi mutlu ettiğini kaydeden esnaflar, emeği geçenlere bir kez daha teşekkür etti.   

YAZIN SERİN KIŞLAR ILIK

Habervaktim'e konuşan Osmanlı Halk Pazarı Esnafları Yapı Kooperatifi Başkanı Kasım Öz, 1993'te çadırlarla kurulmaya başlanan pazarın daha sonra baraka halini aldığını üzücü yangının ardından ise modern yapısına kavuştuğunu anlattı. Eskisinden daha güzel, daha sağlıklı, daha modern bir şekilde yazın serin, kışın ise sıcak bir alışveriş ortamının pazarda sağlandığını kaydeden Başkan Öz, esnaf ile müşterilerin bu durumdan gayet memnun olduğunu açıkladı.   
PAZARDA ALIŞVERİŞ HAVASI ESİYOR
Başkan Öz, "Pazardaki durum eski kış manzaralarından 180 derece farklı. O günkü ayaz ortamından kurtulmuşuz o gün soğuktan dolayı içeri girmeyen müşterilerimizin bugün çarşıda rahatlıkla dolaştığını görüyoruz. Dışarıdaki soğuk havadan çarşı içindeki kimse etkilenmiyor. Şimdi çarşı içerisi sıcak diye tercih ediliyor. Alışveriş havasına çarşımız girmiş vaziyette" dedi.

BAŞKENT DIŞINDAN BİLE MÜŞTERİSİ VAR

Osmanlı Halk Pazarı'ndaki ürün çeşitliliği ile fiyat avantajının olduğuna da değinen Başkan Öz müşterileri davet ederek şunları söyledi:  "Ankara şartlarında bu kadar çeşitliliği bir arada bulunduran alışveriş merkezi yok. Hem çeşitlilik hem de fiyat avantajı olduğuna inanıyoruz. Sadece bölge halkını ağırlamıyoruz. Ankara ve çevresinden günü birlik gelen müşterilerimiz var. Saymak gerekirse Kastamonu, Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat."
ESKİ RÜZGARLAR ESMİYOR
Pazar esnafı Fatih Filiz ise şöyle konuştu: "Pazardaki ısıtma-soğutmanın devamlı çalışması bizim ve müşterimiz için büyük avantaj. Önceden yazın sıcak, kışın soğuk diye gelmeyenler vardı. Ben 20 yıldır bu pazardayım ilk defa bu yaz rahat bir şekilde orucumu tuttuğumu bilirim. Şimdi de sıcak bir şekilde kışı geçireceğiz. Onun için emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Ekmek teknelerimizi kaybetmemize rağmen elimizden tuttular."

SOĞUK DİYE GELMEZDİK
Nur Nalbant adındaki pazar müşterisi ise "Pazarın modern hali çok güzel olmuş. Eskiden yazın ve kışın içeriye girmeye korkardık. Çünkü yazları içeride sıcaktan bunalıp kışları ise soğuktan titrerdik bazı zamanlar üşümemek için gelmezdik bile. Ama pazarın yeni sıcak hali bizi ister istemez pazar yolunu tutmaya itiyor" ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.