İslam dininde sünnet nedir? Sünnetin önemi nedir?

İslam dininde sünnet nedir? Sünnetin önemi nedir?

Sünnet, esas itibarı ile davranışa ve uygulamaya yönelik bir içeriğe sahiptir. Peki, İslam dininde sünnet nedir? Sünnetin önemi nedir? İşte detaylar:

Bir hareketin ve davranışın sünnet adını alabilmesi için özgünlük, süreklilik, bilinçlilik, örneklik, doğruluk, mutedillik ve kuralsallık gibi vasıfları taşıması gerekir. Özel anlamda sünnet, Allah resulünün Müslümanlar için örneklik teşkil eden sözleri ve davranışları ve onayları anlamına gelirken genel anlamda sünnet ile Hz Peygamberin genel örnekliği ve rehberliği kastedilir. Peki, İslam dininde sünnet nedir? Sünnetin önemi nedir? Tüm detaylar haberimizde:

cami-2.jpg

SÜNNET NEDİR?

Sünnet, Medine toplumu ve devleti içinde Hz. Muhammed’e sosyal, siyasal, ekonomik ve ahlaki tüm sahalarda rehberlik eden esaslar şeklinde bir dini ilke ve değerler manzumesi olarak tanımlanabilir. Bu içeriği sebebi ile sünnet, hadisten farklı olduğu için sünnetin sağlıklı anlaşılması ve yorumlanabilmesi de bazı temel ve ilke esasları söz konusudur.

cami-3.jpg

Yukarıda sayılan mülahazalar çerçevesinde sünnetin anlaşılmasında ki temel ilke ve esasları şu üç başlık altında ele almak uygundur: Sünnetin İslam’daki yerini bilmek, Hz. Peygamberin rehberliğini ve örnekliğini bilmek ve Hz Peygamberin yapı ve özelliklerini bilmek…

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.