İslam’da yaratılış nedir? İnsanın yaratılış anlamı nedir?
Yaratmak ve yaratılmak gibi kavramlar her zaman merak konusu olmuştur. Peki, İslam’da yaratılış nedir? İnsanın yaratılış anlamı nedir? İşte detaylar:
Allah resulü yaratılışın sırlı perdesini semavi dinlerin yaratılış retoriyinin derin sembolizimle örülü kelimeleri ile aramıştır. Hz. Peygamber bu tür sorulara her biri ince bir mana ile sırlanmış sözler ile cevap verirdi. O Allah'ın nimetini yeryüzü yaratıldığından beri hiç eksilmediğinden bahseder, gece gündüz Allah'ın sağ elinden nimetlerin aktığını anlatırdı. Bazen Allah'ın sağ eli gibi Allah'ın diğer elinde de bereketler olduğunu belirtirdi. Allah Resulü bazen de Allah'ın elinde tuttuğu teraziden bahseder bu terazinin kefesinin bazı zamanlar indiğini bazı zamanlar çıktığını ifade ederdi. Peki, İslam’da yaratılış nedir? İnsanın yaratılış anlamı nedir? Tüm detaylar haberimizde:
İSLAM’DA YARATILIŞ
“Allah'ın su üstündeki arşı kainatın yegane hâkiminin Allah olduğunu fısıldıyordu kulaklara…” Bu söz ‘Allah kainatın yaratıcısı ve hakimidir’, demekten daha etkili ve ucu bucağı tanımlanamaz olan sermedi kudreti daha çok betimleyicidir. Yaratılış ile ilgili bu kudret helvası Kuran’dan pek çok ayet ile daha da derinleşiyor. Yaratılış, asırlardır insanoğlunun merakını cezbeden konulardan biridir.
Nitekim yukarıda yer verilen hadiste bahsedildiği gibi Yemenliler de aynı merak duygusu ile yeni kabul ettikleri dinin rehberi olarak Peygamberimize ilk önce bu konu hakkında soru yönetmişlerdir. Peygamberimiz (SAV) şöyle buyurur: “Melekler nurdan, cinler alevli ateşten, Adem ise Kuran’da tarif edildiği üzere balçıktan yaratılmış” buyrulmuştur.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.