İsraftan KAÇININ

İsraftan KAÇININ

Pastane işletmecisi Ali Özen, “İftar saati yaklaşınca müşteriler ne görürse almak istiyor” diyerek israfa karşı vatandaşları uyardı.

Fırın ve pastanelerde Ramazan hazırlığı başladı. Gıda sektöründe Ramazan’a özel ürünler hazırlanmaya başlandı. Tatlı ve pide çeşitlerinde hummalı bir çalışma sürdürülüyor. İşletmeler ürün çeşitliliği yanında vatandaşa daha çabuk hizmet vermek için personel sayısında da artışa gitti. 

Mamak’ta Cumhuriyet Pastanesi Akdere Şube Müdürü Ali Özen, Ramazan Ayı hazırlıkları konusunda bilgiler verdi. Fırın ve pastane olarak hizmet verdiklerini dile getiren Özen, rahmet ve bereket ayı Ramazan’a ayrı bir hassasiyet gösterdiklerini ve bunun için haftalar öncesinden hazırlıklara koyulduklarını belirtti. Özen, her geçen yıl gerekli dersleri çıkarıp bir sonraki yıl için daha hazır hale geldiklerini ifade etti. Geçen yıl satışta 4 kişiyle çalışan Cumhuriyet Pastanesi bu Ramazan ayında çalışan sayısını 6’ya çıkararak vatandaşlara daha hızlı hizmet vermeyi hedefliyor. 

dsc_0733.jpg

İHTİYAÇ FAZLASI İSRAF OLUR

Ramazan Ayı içerisinde insanların gıda alışverişlerine yoğunluk verdiğini belirten Cumhuriyet Pastanesi Akdere Şube Müdürü Ali Özen, insanlarda açlık nedeniyle ihtiyaçtan daha fazlasını alma isteği olduğuna dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Pastane işletmecisi olarak gözlemlerine dayanarak israfa dikkat çeken Özen, “İnsanlar Ramazan’da ihtiyaçtan fazlasını almak istiyor.  Niyetli olduğumuz için herkeste bir açlık var. İster istemez insanlar gıdaya yöneliyor. İftar saati yaklaşınca müşteriler ne görürse almak istiyor. İşletmemizde de sık sık bunlara şahit oluyoruz. Her zamanki tanıdığımız bildiğimiz müşteriler her tatlıdan almak istiyor. Bunlar israfa yol açar. Niyetli iken daha aklıselim hareket etmek gerekir” değerlendirmesinde bulundu. 

İnsanları tüketebilecekleri kadar ürün satın almaya davet eden Ali Özen, “Ramazan da olsa insanların yiyebileceği kadar gıda alması gerekiyor. Oruçlu iken aç olan vatandaşlar hiç doymayacakmış gibi alışveriş yapıyor. 1 tane pide ihtiyacı varken 3 tane pide alıyor. Ondan sonra bunları tüketemiyorlar ve çöpe atıyorlar” dedi.

İNSANLAR SABIRSIZ DAVRANIYOR

Ramazan ayında insanların özellikle gıda alışverişlerinde sabırsız davrandıklarını belirten Özen, “Ramazan ayında müşteriler çok sabırsız oluyor. Geçen senelerden bunu çok yaşadık. Bankaya gittiğimizde nasıl kuyrukta bekliyorsak burada da aynı hassasiyeti göstermek gerekiyor. İnsanlar niyetli iken daha anlayışlı olması gerekirken sabırsızlaşıyor ve pastanemizde türlü huzursuzluklar yaşanabiliyor. İnsanlar önce benim işim hallolsun telaşına kapılıyor ve beklemek istemiyorlar” şeklinde konuştu. 

FIRINCI DA ORUÇLU

İnsanların alışveriş yaparken kendilerine hizmet veren çalışanların da niyetli olduklarını unutmamalı diyen Cumhuriyet Pastanesi Akdere Şube Müdürü Ali Özen, “Ramazan Ayı içerisinde sadece müşteriler oruç tutmuyor. Biz hizmet verenler olarak da burada oruç tutuyoruz. O yüzden insanların bizi sıkboğaz etmesi de bizi zor durumda bırakıyor” ifadelerini kullandı.  

Müşterileri bekletmemek için gereken önlemeleri aldıklarını belirten Özen, “Biz yaşanabilecek sorunlar için önlemlerimizi aldık. Geçen yıllarda 4 kişiyle satış yaparken bu yıl 2 tane daha çalışan ekleyerek 6 kişi ile hizmet vereceğiz. Ramazan ayında herkesi hoşgörüye, saygıya ve sabra davet ediyoruz. Herkes de bilmelidir ki oruç tutmak sadece aç kalmak değildir. Kimsenin kalbini kırmamaya özen gösterilmesi gereken mübarek bir ayın içerisine giriyoruz” şeklinde belirtti.

HER ŞEYİN BİR BEDELİ VAR

Ramazan Ayı’nın olmazsa olmazlarından olan tatlıları alırken vatandaşlara uyarılarda bulunan Ali Özen, her şeyin bir bedeli var. Sırf ucuz olduğu için bir ürün alınmaz. İnsanlar öncelikle kaliteye dikkat etmeli. Örneğin; 10 liraya baklava olmaz. Satılıyorsa da bunu almak sağlıklı olmaz” dedi. 

Ramazan’ın vazgeçilmez tatlılarından biri olan Güllaç alırken de vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Cumhuriyet Pastanesi Akdere Şube Müdürü Ali Özen, “ Güllaç sütlü bir tatlı olduğu için fazla dayanmaz. Taze olarak hazırlanıp bir an evvel tüketilmesi gerekir. Halkımız güllaç alırken rengini dikkate almalı. Üzerinde sararma veya koyulaşma olan tatlılar bayattır ve bunları yemek sağlık açısından sorun oluşturabilir” şeklinde belirtti. 

 HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.