İsrail'e destek veren markalar afişe ediliyor: Alma aldırtma

İsrail'e destek veren markalar afişe ediliyor: Alma aldırtma

Altındağ’daki Çiçeklioğlu Camii’nde İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü katliama destek olan markalar afişe ediliyor. Camii’ye asılan duyuruda “Bunları almak Filistin’e kurşun sıkmaktır. Alma aldırtma!” yazıyor.

İsrail’in Gazze’ye sürdürdüğü saldırıların 220’nci gününde İsrail mallarına yönelik boykot çağrıları devam ediyor. Altındağ’da bulunan Çiçeklioğlu Camii’nde de boykot çağrılarının bir örneği sergileniyor. Camii kapısındaki afişte vatandaşlara seslenilerek; İsrail malı olan markalar listeleniyor. Afişte “Listede isimleri bulunanları yaşantımıza dahil etmek İsrail’e destek olmak, Filistin’e kurşun sıkmaktır. Alma aldırtma!” yazıyor.

afis2.jpg

114 MARKA AFİŞE EDİLİYOR

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yönelik sürdürdüğü saldırılar devam ediyor. Yaşanan saldırılar sürerken; Türkiye genelinde İsrail mallarına yönelik yapılan boykot çağrıları da artıyor. Bir örneği de Altındağ’daki tarihi 18’inci yüzyıldan kalma Çiçeklioğlu Camii’nde görülen çağrıda giyimden gıdaya, içecekten temizliğe, kozmetikten medyaya, akaryakıttan ilaca İsrail markaları afişe ediliyor. 114 markanın listelendiği afişte vatandaşları bilgilendirmek amacıyla en sık karşılaşılan markaların logoları da gösterilerek “Alma Aldırtma” uyarısı yapılıyor.

duyuru1.jpg

FİLİSTİN’E KURŞUN SIKMAYIN

“Listede isimleri bulunanları yaşantımıza dahil etmek İsrail’e destek olmak, Filistin’e kurşun sıkmaktır. Alma aldırtma!” yazan afişte bulunan bazı boykot markalar ise şu şekilde belirtiliyor: Tommy Hilfiger, Nike, Adidas, Danone, Nescafe, Nesquik, McDonalds, Burgerking, Komili, Falım, Coca-Cola, Cappy, Can Bebe, İpana, Alo , Omo, Cif, Gilette, Fox, CNN, IBM, İntel, BP, Shell, Carrefour, Philips Morris grubu sigaralar, Bayer, Pfizer.

iceklioglu2.jpg

34 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısı 34 bin 844’e yaralı sayısının ise 78 bin 404'e yükseldiği açıklanırken; hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı belirtildi. Bununla birlikte halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip edildiği vurgulandı. Öte yandan Gazze'nin güneyinde saldırılardan kaçan yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı Refah kentindeki kara saldırılarının “alanının genişletilmesine” ilişkin kararın İsrail Güvenlik Kabinesi'nde onaylandı. BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı ise İsrail'in, uluslararası tüm uyarılara rağmen başlattığı Refah kentine yönelik kara saldırısının ardından 300 bin Filistinlinin kentten göç ettiğinin tahmin edildiğini açıkladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.