İşte demokrasi 

İşte demokrasi 

Kızılay’da yolun bir tarafında ‘evet’ diğer tarafında ‘hayır’ için çalışan partililer örnek bir seçim çalışması sergiliyor. Kızılay’da hoşgörünün hakim olduğu referandum çalışmaları ile dünyaya demokrasi dersi veriliyor.

 Referandum için bir aydan az bir süre kalırken çalışmalar hız kazandı. Parti genel başkanları mitingler düzenleyerek vatandaşlara seslenirken, milletvekilleri de kendi bölgelerinde seçmenlere sesleniyor. Anayasa değişikliğine yönelik halkı ikna etme çalışmalar partilerin genel merkezlerinden mahalle temsilciliklerine kadar geniş bir yelpazede sürdürülüyor. Bu kapsamda Başkent’te de yoğun bir çalışma yürütülüyor.

İnsanların yoğun olduğu noktalarda kurulan parti stantlarında Ankara halkına broşürler dağıtılıyor ve referandumdaki tercihlerini kendi lehlerine çevirebilmek için açıklamalarda bulunuyorlar. Başkent’in kalbi sayılan Kızılay’da referandum çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Referanduma yönelik yolun bir tarafında  ‘evet’ diğer tarafında ‘hayır’ kampanyası yürüten partililer hoşgörülü bir şekilde çalışmalarını gerçekleştiriyor. 

KIZILAY’DA HOŞGÖRÜ HAKİM
Ankara’nın kalbi olarak bilenen Kızılay’da referanduma yönelik çalışmalar hoşgörü içerisinde sürdürülüyor. Kızılay AVM önünde ‘evet’ kampanyası yürütenler, Güvenpark önünde ise ‘hayır’ kampanyası yürütenler bulunuyor. Halkı sandıkta kendi istedikleri yönde oy kullanmaya çağıran partililer karşılıklı olarak hassasiyetlerine saygı gösteriyorlar. Kızılay’da karşılıklı olarak görülen seçim arabalarından referandum için yapılan şarkılar çalıyor.

‘Evet’ için çalışan seçim arabasından mehter marşı duyulurken, ‘hayır’ için çalışan seçim arabasından İzmir marşı dinletiliyor.  Referanduma 1 aydan az bir süre kalması ile birlikte çalışmalara hız veren partililer müzikleriyle, açılan stantlardaki konuşmalarıyla ve dağıtılan broşürlerle Başkentlileri ikna etmeye çalışıyorlar. Hoşgörünün hakim olduğu Kızılay meydanında sürdürülen seçim çalışmaları, Türk demokrasisi adına olumlu izlenimler ortaya koyuyor.

ÖNEMLİ OLAN HALKIN KARARI
Referandum sürecinde son ayın içerine girilirken konuşan Adalet Bakını Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamalarla seçim çalışmalarında herkesin vatanseverlik içerinde çalıştığını söyledi. Bozdağ, “Bu halk oylaması süresinde herkes, 'evet' diyenler de kendilerini vatansever ifade ediyor, 'hayır' diyenler de kendilerini vatansever kabul ediyor. 'Evet' diyenler Türkiye için 'evet'in en iyi sonuçları doğuracağına inanıyor onun için 'evet'in propagandasını yapıyor. 'Hayır' diyenler de Türkiye'de 'hayır'ın en iyi sonuç doğuracağına inanıyor. Onun için bunun propagandasını yapıyor. Burada önemli olan 'evet' veya 'hayır'ın propagandasını yapanlardan ziyade, 'evet' veya 'hayır' diyecek vatandaşlarımızın kararıdır” diyerek hoşgörü kültürünün korunması gerektiğini vurgulamıştı. 

HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.