İVEDİK'E YENİ DEV HAT

İVEDİK'E YENİ DEV HAT

Türkiye'nin en büyük arıtma tesisi olan İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisine Çamlıdere Barajı'ndan 2 bin 200'lük dev borularla yeni bir hat daha çekiliyor. Genişliği 2 metreyi aşan boruların montaj işlemi ise devam ediyor.

Avrupa'daki en büyük 10 içme suyu arıtma tesisi arasında yer alan İvedik İçme Suyu Artıma Tesisi'ne Çamlıdere Barajı'ndan 2 bin 200'lük dev borularla yeni bir hat daha çekiliyor. Hattın montaj işlemleri ise devam ediyor. Genişliği 2 metreyi aşan borular, çalışanlar tarafından itina ile yeraltına yerleştiriliyor.

2020'YE KADAR KARŞILAYACAK

İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi Ankara'nın içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını 2020 yılına kadar karşılamak üzere inşa edilmiştir. Bu tesis 4 ünite olarak planlanmış olup, edinilen bilgilere göre her bir ünitenin kapasitesi 564.000 m³/gün dür. 3 ünitesi yapılmış olan arıtma tesisinde günde 1.692.000 m³/gün su arıtılabilmektedir. İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde 3 adet Kurtboğazı Barajı'ndan, 2 adet Çamlıdere Barajı’ndan ve 3 adet de Kesikköprü Barajı'ndan ana isale hattı bağlantısı mevcuttur.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ

Tesiste arıtılan suyun kalitesi Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Birliği ve Türkiye Standartlarının üzerindedir. Tesisin mevcut kapasitesi 7 milyon kişiye hizmet vermektedir. Türkiye'nin en büyük arıtma tesisi olan İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisleri Ankara'nın içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamaktadır. Tesiste, barajlardan alınan su modern teknoloji ile arıtılarak Ankaralıların kullanımına sunulmaktadır.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.