İYİ Partili Fatih Koca: "Sincan’ı en ‘iyi’ biz yönetiriz"

İYİ Partili Fatih Koca: "Sincan’ı en ‘iyi’ biz yönetiriz"

İYİ Parti Sincan Belediye Başkan Adayı Fatih Koca, Fatih’te pazar alanını ziyaret ederek vatandaşla bir araya geldi. Vatandaştan destek isteyen Koca, ilçenin sorunlarını ve çözümlerini gazetemize anlattı.

31 Mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçime az bir süre kaldı. Sincan’da seçim yarışı kızışmışken, İYİ Parti Sincan Belediye Başkan Adayı Fatih Koca, Fatih’te bulunan pazar alanını ziyaret edip, vatandaşlardan destek istedi ve seçmenin talebini dinledi. Koca’ya yoğun ilgi gösteren vatandaş, yaşadığı öncelikli sorunların başında kentsel dönüşüm ve kapalı pazar alanı olduğunu dile getirdi. Fatih Koca, 1 Nisan sabahından itibaren ilçenin tüm sorunlarının çözüme kavuşturmak için canla başla koşacağını belirtirken, seçim sürecini ise gazetemize anlattı.

Sincan’daki en temel problemi alt yapı olarak gördüklerini ifade eden Fatih Koca, “Yıllardır mevcut belediye tarafından yönetilen ilçemiz, en ufak bir yağışta sellere teslim oluyor; merkezi yerler dahi kullanılamaz hale geliyor. Sincanlı artık bu durumdan bıktı. Yönetim, ‘Nasılsa Sincanlı, sürekli bizi seçiyor’ diyerek bırakın altyapıya yatırım yapmayı, normal zamanda kullanılması gereken cadde ve sokakları, yürüyen merdivenlerin bakımını dahi yapmakta gecikiyor. Sincan’da ‘seçimden seçime’ belediye anlayışı var ve biz buna son vereceğiz. Sincanlı her zaman hizmet alacak, bizi en az seçim dönemi görecek” dedi.

fatih koca

Alt yapının yanı sıra güvenlik ve sosyal tesislerin yetersiz olduğunun altını çizen Koca, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Akşam belli bir saatten sonra ailelerimizin sokağa çıkamaması, parklarımızın ve ortak kullanım alanlarımızın kullanılamıyor olmasını kaygıyla takip ediyoruz. Bu sorunları başta parklarımız olmak üzere 3 vardiyalı güvenlik personeli koyarak aşmayı hedefliyor, vatandaşımızın gönül rahatlığıyla Sincan sokaklarında gezmesini istiyoruz.

Gençlerimize yeni Spor Merkezleri, Kütüphaneler, Sanat, E-Spor ve Grafik Tasarım Atölyeleri; kadınlarımıza el iş becerilerini gösterebilecekleri ve bunları kazanca çevirebilecekleri Kurslar açmayı; engellilerimize ise Engelli Yaşam Merkezleri oluşturmayı hedefliyoruz. Bize en çok teveccühü gösteren yaşlılarımıza Yaşlı Bakım Merkezleri, emeklilerimize Sincan Kent Kafeleri açmayı planlıyoruz. Bu şekilde Sincan’da başlıca eksikliklerden olan sosyal tesis sorununu da büyük ölçüde ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.”

fatih koca

“EN BÜYÜK PROJEMİZ, YAŞANABİLİR BİR SİNCAN”

Fatih Koca’dan 50 Söz!” adında bir manifesto yayımlayarak projelerimizi anlattık diyen Fatih Koca, “Ekonomik kalkınmadan tarıma, gençlerimizden kadınlarımıza, emeklilerimiz ve engellerimiz olmak üzere ilçemizi oluşturan tüm paydaşlarımıza temas ettik. Uzanmadık hiçbir insanımız kalmadı, kalmayacak. Bu süreçte tutamadığımız hiçbir el, çalmadığımız hiçbir kapı kalmayacak. Bizim en büyük projemiz ise ‘Yaşanılabilir Bir Sincan’. İnsanlarımızın yüzünün güldüğü, gençlerimizin geleceğe umutla baktığı; annelerimizin, babalarımızın karamsarlığa kapılmadığı, işsizliğin bittiği, altyapı ve üstyapı olmak üzere ilçemizin temel sorunlarının çözümlendiği bir Sincan hayal ediyoruz. Sincan bunu hak ediyor. Sincanlı eşit, katılımcı ve sosyal belediyecilikle tanışmayı bekliyor. Bir Sincanlı olarak burada yetiştim. Okudum, ekmeğimi burada kazandım. İlçemin bu halde oluşu beni oldukça üzüyor. Buraya bir vefa ve hizmet borcum var” ifadelerini kullandı.

fatih koca

“SOKAK HAYVANLARI KONUSUNDA HASSASIZ”

Göreve gelir gelmez kısırlaştırma seferberliğinin başlatılacağını söyleyen Koca, “Sokak hayvanları bizim en hassas olduğumuz konuların başında geliyor. Kontrollü şekilde bu canlılarımızı kısırlaştıracağız. Ayrıca ilçemizin belirli noktalarına hayvan barınakları yapacak, yaz-kış burada yaşamalarına imkân tanıyacağız. Düzenli olarak mama ve bakım hizmetlerini sağlayacak, görevlendirdiğimiz veterinerlerimizle birlikte sağlıklarını yakından takip edeceğiz. Vatandaşlarımız ise istediği zaman barınakları ziyaret ederek dostlarımızla bir araya gelebilecek, onları besleyebilecekler. İsteyenler, veteriner ve uzman hekimlerimizin onayı doğrultusunda sahiplendirme sürecine girebilecekler” diye konuştu.

fatih koca

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZ KAZANACAK

Özellikle Ulubatlı Hasan Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüme değinen Fatih Koca, “Kentsel dönüşüm Ulubatlı Hasan Mahallesi başta olmak üzere Sincan’ın en temel problemleri arasında yer alıyor. Özellikle yaşadığımız deprem felaketi sonrası binalarımızın dayanıklılığı bizim için oldukça önemli. Biliyoruz ki Sincan’da birçok yapı depreme dayanıklı değil ve mevcut yönetim bunlarla ilgili herhangi bir adım atmadı. Göreve başladığımız an, ilk 100 gün yapacaklarımız arasında depreme dayanıklı olmayan yapıları tespit edecek, gerekli analiz ve raporlamalarını tamamladıktan sonra onarım süreçlerini başlatacağız. Ulubatlı Hasan Mahallesi de bu sürecin başında gelen ve hızlı reaksiyon almamız gereken lokasyonlardan bir tanesi. Bizim dönemimizde yapısını depreme dayanıklı yapmayanlara ise ağır yaptırım uygulayacağız” dedi.

fatih koca

ISITMALI PAZAR ALANLARI YAPILACAK

2024 yılında böyle pazar alanları artık olmaz şeklinde konuşan Koca, “Seçim manifestomuzda sıkça yer verdiğimiz pazar sorununu da yine bizim yönetimimiz çözecek. Mevcut pazarlarımızın formasyonlarını kapalı pazar haline dönüştüreceğiz. Isıtma sistemleri kuracak, pazarcımızın rahat ve konforlu şekilde ürünlerini satmasına aracı olacağız. Kapalı pazar formatımızın projelendirme kısmı bitti. Pazarlarımız yağmura, kara ve diğer çevresel etmenlere dayanıklı, üstü ve yanları kapalı şekilde faaliyet gösterecek.

Mevcut pazar yerlerimizin yanı sıra, merkezde ve belirlediğimiz beldelerimizde yeni kapalı pazar yerlerimizi aktive edeceğiz. Sincan Kent Meydanı’nın altındaki kapalı otoparkı haftada 1 gün pazar yapacak; Yenikent’e yeni bir pazar yeri kazandıracağız. Bu şekilde vatandaşlarımızın bulundukları yerlerde kolayca köy ürünlerine ulaşmasını sağlayacak, uzun yollar yapmalarının önüne geçeceğiz” şeklinde konuştu.

fatih-koca.jpg

SIĞINMACIYA KOTA GELECEK

Sincan’da oturum alan ve iş yeri ruhsatı alarak dükkân açmış sığınmacıların hakları baki kalmak şartıyla göç dalgasına kota getirileceğini belirten Fatih Koca, “Sığınmacılara kota koyacağız. Bu kotada da ilçemize gelmiş yeni sığınmacılara, oturum izni ve iş yeri açma ruhsatı vermeyeceğiz. Şu an mevcutta işyeri ruhsatı alan sığınmacı vatandaşlarımızdan da yan komşusu ola Sincanlı hemşerimiz, ne kadar vergi ödüyorsa kendisinden talep edeceğiz. Hiçbir şekilde vergiden muaf tutmayacağız. Yeni bir göç dalgasının yaşanmaması için böyle bir kota getireceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.