Jeolog Cenk Yaltırak kimdir?

Jeolog Cenk Yaltırak kimdir?

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün, 2000’li yıllarda bir fay haritası yaptığını fakat bu haritanın eski olduğunu, acilen güncellenip bina ve yapıların bu haritaya uygun inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Cenk Yaltırak kimdir?

Kahramanmaraş’ta aynı gün gerçekleşen 7,7 ve 7,6’lık depremlerin ardından 3 binin üzerinde can kaybı yaşandı. 20 binin üzerinde olduğu belirtilen yaralı vatandaşlar ise çevre illerdeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Arama kurtarma ekipleri aralıksız çalışmalarına devam ederken, “MTA, 2000’li yıllarda bir fay haritası yaptı. Bu baz alınıyor halbuki bunun devamlı güncellenmesi gerekir. Şu anki harita eski. Eski haritaya dayanan deprem senaryolarını iptal etmelisiniz. Fay hatları için bilimsel önlem alabilirsiniz, fay haritalarını yenilemeniz gerekir” ifadelerini kullanan Jeolog Cenk Yaltırak kimdir?

CENK YALTIRAK KİMDİR?

Cenk Yaltırak, 1963 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Türk yerbilimcidir. Günümüzde İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Jeoloji Mühendisliği bölümünde çalışmaktadır. Cenk Yaltırak, Marmara bölgesinin tektonik yapısı üzerine yaptığı araştırmalarıyla bilinmektedir.

CENK YALTIRAK’IN AKADEMİK KARİYERİ

Cenk Yaltırak, 1987’de Trakya Üniversitesi'nden, 1992 yılında ise İstanbul Teknik Üniversitesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü’nde Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği bölümünde yüksek lisansını tamamlayıp, doktora çalışmasını ise İTÜ Avrasya Yerbilimleri Enstitüsü’nde tamamladı. Akademik çalışmalarına ara vermeyen Yaltırak, 2009 senesinde doçent olurken, 2014 senesinde ise profesör unvanını aldı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.