‘Kadın Eli Kadın Emeği’ projesi kapsamında sergi Kıbrıs Köyü’nde beğeniye sunuldu

‘Kadın Eli Kadın Emeği’ projesi kapsamında sergi Kıbrıs Köyü’nde beğeniye sunuldu

Mamak Belediyesi’nin 19 aile merkezinde eş zamanlı ‘Kadın Eli Kadın Emeği’ projesi kapsamında sürdürdüğü sergi bu kez Kıbrıs Köyü’nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Kıbrıs Köyü’nde Aile Merkezi’nin kursiyerleri tarafından üretilen, ‘ahşap boyama, rölyef, dikiş, el nakışı, ayna süsleme, iğne oyası’ gibi çeşitli el sanatları sergilenen eserler arasındaydı. Açılışa katılan Mamak Belediyesi Mehteran Takımı, saz bölümü öğrencileri ve anasınıfı öğrencilerinin gösterileri ise gelen ziyaretçilere coşkulu anlar yaşattı.

Kıbrıs Köyü’nde Yunus Emre Bilim Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen sergi açılışına; Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Mamak Belediyesi meclis üyeleri katılım gösterdi. Sergiye katılan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse açılış konuşması yaptı.

11-004.jpg

Yunus Emre Bilim Sanat Merkezi yöneticisi Nazike Ünverdi gazetemize şu açıklamalarda bulundu: ‘’Merkezimiz 2021 yılında hizmet sunmaya başladı. Şu anda 1641 üyemiz mevcut. Ahşap boyama, rölyef, dikiş, el nakışı, spor, iğne oyası, Arapça, işaret dili, diksiyon, halk oyunları ve bağlama gibi alanlarda eğitim veriyoruz. Kurslarımız ağustos sonuna kadar devam edecek.’’

YUNUS EMRE BİLİM SANAT MERKEZİ

Kurslara gelenlerin genelde Kıbrıs Köyü’nde halkı olduğunu söyleyen Ünverdi, ‘’Gençler ve çocukların yanısıra yetişkinlere de bağlama, İngilizce ve Kur’an-ı Kerim dersleri veriyoruz. Çok kapsamlı bir katılım mevcut. Anasınıfı öğrencilerde yaş aralığını 3-5 arası olarak belirledik. Çocuk gruplarında ise 9-15 yaş arası eğitim veriyoruz. Ayrıca özel gereksinim öğrencilerimizin de sosyal becerilerini geliştirici faaliyetlerde bulunuyoruz. Kurslara gelen kadınlar haftada 3 gün spor salonlarından faydalanıyorlar’’ şeklinde konuştu.

İŞ KONUSUNDA TEŞVİK EDİYORUZ

Ünverdi, kursiyerlerin iş bulma imkânını ve istihdamı konusuna şu şekilde değindi, ‘’Kursiyerlerimizi yetenekleri doğrultusunda kendilerini yetiştirmeye teşvik ediyoruz. Kurslarda öğrendikleri bilgileri daha da geliştirerek bakanlıkların açtıkları sınavlarda yeterlilik belgelerini alabiliyorlar. Daha sonra bu tür merkezlerde ders vermeye başlama imkânı kazanıyorlar. Ayrıca kendi iş yerlerini açma imkânları da bulunuyor. Her meslek grubunun farklı saatleri mevcut. Eğiticinin eğitimi, uyum kursları oluyor. Belirlenen saatleri dolduran kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını veriyoruz. Bunların haricinde ürettikleri el sanatlarını satarak aile bütçesine de destek oluyorlar. Kursiyerlerimizden herhangi bir ücret talep etmiyoruz.’’

3-002.jpg

ENGELLİ BİREYLERE SOSYAL İMKÂN

Engelli bireylere çeşitli alanlarda eğitim verdiklerini belirten engelli bireyler hocası Nurcan Metin, ‘’Biz engelli öğrencilerimizi sosyal yaşama adapte etmek, el becerilerini geliştirerek sosyal zekâlarına katkıda bulunmak için buradayız. Öğrencilerimiz bugün kendi el emekleriyle ürettikleri örme anahtarlıklar, duvar süsleri, magnetler ve örme oyuncakları sergiliyor. Öğrencilerimizin hepsini çeşitli potansiyele sahip özel birey olarak görüyoruz. Bu yönde eğitim veriyoruz. Rehabilitasyon, spor, sosyal yaşama dönük eğitim süreçlerinden geçiyorlar. Yeşim Gökdemir hocamızın da destekleriyle bu güzel insanları sosyal yaşama adapte etmeye çalışıyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

4-001.jpg

ÜLKEMİZİ GELECEĞE TAŞIYALIM

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse gelen ziyaretçilerle sohbet ettikten sonra açılış konuşması gerçekleştirdi. Türkiye’nin yüzüncü yılının kadınların yüzyılı olacağını söyleyen Köse, ‘’Mamaklı sanatçı kadınlarımızın yıl boyunca ürettiği el emeği göz nuru eserlerinden dolayı tebrik ederim. Bizler geçmişten geleceğe bir köprü kuruyoruz. Birçok mahallemizde yeni Aile Merkezleri açtık açmaya da devam edeceğiz. Sizlerin yüzlerinizin gülmesini görmek en büyük mutluluğumuz. Bu zamana kadar toplam 174 eseri ve hizmeti güzel Mamak’a kazandırdık. Bizim işimiz, bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Bizleri yalnız bırakmayan siz değerli ziyaretçilerimize ve kurs hocalarımıza teşekkür ediyorum. Çalışmalarımıza katkılarda bulunan tüm Mamaklı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum’’ ifadelerinde bulundu.

adem-abi.jpg

Sergi alanını gezen Köse kursiyerleri tebrik etti. Engelli bireylerle özel olarak ilgilendi. Ürettiğiniz eserlerle ne kadar övünseniz azdır diyen Köse, ‘’ Biz diyoruz ki ‘sanat eseri üretmek dünyadaki en kutsal işlerdendir. Hele ki bir kadın eli değiyorsa.’ Hepinize şükranlarımı sunuyorum. Azimle çalışmaya devam edelim, ülkemizi geleceğe taşıyalım’’ şeklinde konuştu.

Açılış, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve gelen ziyaretçilerin sergi alanlarının gezmesinin ardından sona erdi.

Mikail Karaman/www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.