Kadın Kooperatifi istihdama destek oluyor: Kahramankazan’da üretime devam

Kadın Kooperatifi istihdama destek oluyor: Kahramankazan’da üretime devam

Kahramankazan Belediyesi’nin kurduğu “Kadın Kooperatifi”, üretim ile istihdama destek oluyor. Kahramankazan’ın girişimci kadınlarının olduğu kooperatifte günde 12 bin adet malzemenin paketleme işlemi gerçekleştiriliyor.

Kahramankazan Belediyesi hayata geçirdiği projeler ile kadın istihdamına ve üretmeye devam ediyor. Belediye tarafından kurulan Kahramankazan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, faaliyetlerini sürdürüyor. Kahramankazanlı kadınlar üretim ile istihdama destek oluyor. Kurulduğu günden bugüne birçok kadına iş imkanı sağlayan kooperatif istihdamla beraber yöresel ürünleri Türk Mutfağına katmaya devam ediyor. Kahramankazanlı Kadınlar ürettikleriyle aile ekonomisine katkı sağlarken ilçenin ekonomisine de değer katıyor.

3-001.jpg

GİRİŞİMCİ KADINLAR DURMUYOR

Yöresel ev yemekleri, turşu, gözleme, baklava gibi gıda ürünlerinin yanı sıra işletmelere paketleme hizmeti veren girişimci kadınlar, günde 12 bin adet malzemenin paketleme işlemini gerçekleştiriyor. Kooperatifin kurulduğu günden itibaren samimi bir aile ortamında çalıştıklarını vurgulayan kadınlar, gün içerisinde boş vakitlerini değerlendirerek ev ekonomisine katkı sağladıklarını söylediler.

1.jpg

YAZ KIŞ İSTİHDAMA DEVAM

Yeni sezona hazırlanan Kooperatif üyeleri Kahramankazan Kumpınar Kültür Merkezi’nde toplantı gerçekleştirdiler. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un eşi Nergiz Oğuz’un da katılım sağladığı toplantıda kadın dayanışması ön plandaydı. Pek çok kadına istihdam sağlayan kooperatiflerden biri olan Kahramankazan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi de toplantıya katılan kooperatifler arasındaydı. Yöresel ev yemekleri, turşu, gözleme, baklava gibi gıda ürünlerinin yanı sıra işletmelere paketleme hizmeti veren girişimci kadınların olduğu kooperatifte günde 12 bin adet malzemenin paketleme işlemi gerçekleştiriliyor. Üreten, geliştiren kadınların el emeği işlerini satabilecekleri yerler olarak kooperatiflerin daha çok kadına ulaşmasının konuşulduğu toplantıda bu kooperatiflerde çalışan kadınlar fikirlerini dile getirdiler.

Kaynak:Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.