Kadınların büyük el emekleri beğeniye sunuldu

Kadınların büyük el emekleri beğeniye sunuldu

Eğitim, kültür, sanat kursları ile dikkat çeken Mamak Aile Merkezleri’nde bir yıl boyunca yapılan çalışmaların sonuna gelindi. Mamaklı kadınların büyük el emekleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Toplam 19 aile merkezinde gerçekleşmesi planlanan sergiler vatandaşların ziyaretine açıldı. ‘Kadın Eli Kadın Emeği’ adı altında düzenlenecek sergilerin ilki Akdere Bilim ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Sergi açılışında Mamak Belediyesi Mehter Takımı halk oyunlarıyla ziyaretçilere coşkulu anlar yaşattı.

Akdere Bilim ve Sanat Merkezi’nin okul öncesi eğitim alan öğrencileri de yıl boyunca hazırladıkları gösterileri vatandaşlardan beğeni topladı. Açılışa Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, Mamak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Haydar Serdar Tuncer ve ilçe protokolü katıldı.

n4.jpg

GURUR KAYNAĞI OLUYOR

Yaptığı el işleri ile sergiye katılan Ayşe Arslan, ‘’Bize bu fırsatı tanıyan başta belediye başkanımız Murat Köse’ye ve halk eğitim merkezindeki tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Yıl boyunca hazırlandık. Ortaya çok güzel işler çıkarttık. Yapılan işlerin hepsinde büyük el emeği var. El işlerini üretmek halkın beğenisine sunmak beni çok mutlu ediyor. Kadınların üretime katkı yapması hatta aile ekonomisine destek vermesi bizlerin gurur kaynağı oluyor’’ şeklinde konuştu.

n3.jpg

BAŞKAN SERGİLERİ TEK TEK GEZDİ

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse aile merkezindeki sergide kadınları yalnız bırakmadı. Sergileri i tek tek gezen ve kursiyerlerle sohbet eden Murat Köse, eğitim alan kursiyerleri ve kurs hocalarını emeklerinden dolayı tebrik etti.

Sergide konuşma yapan Köse, “Belediyemize bağlı 19 aile merkezimiz var. Bu merkezler özellikle hanım kardeşlerimizin kişisel gelişimleri noktasında önemli. Aile merkezlerimizde aklınıza gelebilecek birçok dalda eğitim veriliyor. Dikiş nakış, rölyef, resim, örgü oyuncak yapımı, güzellik ve cilt bakımı bunlardan sadece birkaçı. Ben emek veren emeğini sergileyen tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Böyle güzel işler görmek bizleri gururlandırıyor” ifadelerinde bulundu.

Mamaklı kadınların ürettiği el emeği çalışmalarçeşitli Aile Merkezleri’nde bir ay boyunca sergileneceği bilgisi verildi.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.