Kafelerde yeni dönem: Hamamönü’nde uygulama başladı

Kafelerde yeni dönem: Hamamönü’nde uygulama başladı

Ticaret Bakanlığı'nın yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin fiyat listelerini mekânların önüne görünür şekilde koymasına ilişkin düzenlemesi yürürlüğe girdi. Ankaralıların vazgeçilmezi olan Hamamönü’nde yılın ilk günlerinde uygulama başladı.

Ticaret Bakanlığı'nın yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin fiyat listelerini mekânların önüne görünür şekilde koymasına ilişkin düzenlemesi yürürlüğe girdi. Ankaralıların vazgeçilmez noktası olan Hamamönü’nde yılın ilk günlerinde uygulama başladı. İşletmeler, haksız rekabetin önüne geçileceğinden dolayı, vatandaşlar ise, kapıdaki fiyat listelerine bakarak tercih yapabilecekleri için uygulamadan oldukça memnun.

hamamonu-1.jpg

UYGULAMAYAN İŞLETMELERE CEZA KESİLECEK

Ticaret Bakanlığı'nın Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 19 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Ardından işletmelere 1 Ocak 2024 tarihine kadar uygulamaya geçmeleri için süre verildi. Yayımlanan yönetmeliğe göre, yiyecek ve içecek hizmeti veren mekânlarda pano, levha, belge gibi fiyat listelerine ilişkin yazılar mekânda, halk tarafından kolaylıkla görülebilecek yerlere asılacak. Yeni düzenlemeyi uygulamayan işletmelere ise ceza kesilecek.

hamamonu-2.jpg

“SEVİNDİĞİMİZ BİR DÜZENLEME OLDU”

1 Ocak itibari ile başlayan uygulama ile ilgili konuşan mekân işletmecileri, “Yeni gelen düzenleme sayesinde fırsatçıların önüne geçileceğini düşünüyorum. Piyasada çok fazla haksız rekabet oluyordu. Öyle ki dışarıda fiyat listesi olmasını bırakın menülerde dahi fiyat olmayan mekânlar bulunuyordu. Tabi buda istedikleri zaman fiyat değiştirmelerine veya istediği fiyatı söylemelerini sağlıyordu. Vatandaş ne yediğini, ne kadar ücret ödeyeceğini bilsin. Biz Hamamönü’ndeki işletmecilerin genel olarak mekânlarının önlerinde fiyat listeleri bulunuyordu. Fakat gelen uygulama ile beraber bu durum her mekânda olacak. O yüzden sevindiğimiz bir düzenleme oldu diyebiliriz” diyerek düzenlemeden memnun kaldıklarını ifade ettiler.

hamamonu-3.jpg

“KARAR ÇOK YERİNDE OLMUŞ”

Vatandaşlar ise durumdan oldukça memnun. Mekâna girip fiyatları görünce şaşırmak yerine, içeri girip girmeyeceğine, önündeki fiyat listesine bakarak karar verecek. Özellikle öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği yerlerden olan Hamamönü’nde, uygulamanın yılın ilk gününden itibaren uygulamada olması ile ilgili konuşan öğrenciler, “Mekânlarda fiyat listesi önümüze geldiğinde, pahalı olduğunu görünce kalkmak istiyorduk. Fakat utandığımız için kalkamıyorduk. Yeni gelen uygulama sayesinde kapıdaki fiyat listene bakarak tercihimizi yapıyoruz. Karar çok yerinde olmuş. Çünkü diğer türlü kasada bazı istenmeyen sürprizlerle karşılaşabiliyorduk” şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.

hamamonu-5jpg.jpg

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.