KAFİRSİN” DEDİLER KAÇTI

KAFİRSİN” DEDİLER KAÇTI

Avukatlık yaptığından dolayı IŞİD tarafından “kafir” ilan edilip çeşitli işkencelere maruz bırakılan Arap asıllı Ahmet N. çareyi ailesiyle birlikte Türkiye’ye kaçmakta buldu. Üniversite mezunu 4 dil bilen Avukat Ahmet şuan OSTİM’te bir oto kuaförcüde çalı

”AVUKATSAN KAFİRSİN”

Musul’da terör örgütü IŞİD’in baskısından kaçarak 13 aydır Türkiye’de yaşayan Arap asıllı Avukat Ahmet N. , yaşadıklarını Habervaktim’e anlatarak, “Avukat olmamdan dolayı IŞİD beni ‘kafir’ ilan etti. Musul’da dursaydım mesleğimden dolayı beni öldüreceklerdi.  IŞİD, kendi hukukunu uyguladığı için devletin çıkarttığı kanunları yok sayıyor, avukatlığı ‘kafir’ mesleği olarak görüyor” dedi.

OTO KUAFÖRCÜDE ÇALIŞIYOR

Mezun olmasının ardından sadece bir sene mesleğini yapabildiğini, baskılardan dolayı Türkiye’ye kaçmaya mecbur kaldığını anlatan Avukat Ahmet N. , “5 kişilik ailemle 13 aydır Türkiye’deyiz. Demetevler’de kalıyoruz. Evin geçimini sadece ben OSTİM’de bir oto kuaförcüde sabah 8’den akşam 8’e kadar çalışarak sağlıyorum. Maaşım çok az ama mecburum. Mesleğimi yapamadığımdan dolayı da çok üzülüyorum” şeklinde konuştu.

 

Fotoaltı: Avukat Ahmet N. IŞİD’lilerin her yerde yoğun bir şekilde bulunduğunu belirterek, tedbir amaçlı yüzünü göstermek istemedi.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Irak’ın Musul kentinde terör örgütü IŞİD’in baskısından dolayı kaçarak ailesiyle birlikte Ankara yerleşen 25 yaşındaki Arap asıllı Avukat Ahmet N. başından geçen üzücü olayları Habervaktim’e anlattı.

“AVUKATSAN KAFİRSİN”

Başkent’in en büyük organize sanayisi olan OSTİM’deki özel bir firmada şuan işçi olarak çalışan Avukat Ahmet N. “Musul Üniversitesi’nden avukat olarak mezun oldum. Avukat olmamdan dolayı IŞİD beni ‘kafir’ ilan etti. Sık sık ceza veriyorlardı. IŞİD, kendi hukukunu uyguladığı için devletin çıkarttığı kanunları yok sayıyor, avukatlığı ‘kafir’ mesleği olarak görüyorlar. Onlar için her şey haram” dedi.

SAKALIN AZSA CEZALISIN

Mezun olduktan sonra mesleğini sadece bir sene icra edebildiğini ardından IŞİD baskısına dayanamayarak 5 kişilik ailesiyle Türkiye’ye kaçtıklarını anlatan Ahmet N. “Musul’da dursaydım mesleğimden dolayı beni öldüreceklerdi. IŞİD’liler çok eziyet etmeye başlamıştı. Çareyi Türkiye’ye kaçmakta bulduk” diye konuştu. Terör örgütü IŞİD’in çeşitli bahanelerle insanlara eziyet ettiğini kaydeden Avukat Ahmet N. abisi Muhammet’in sakalı az olmasından dolayı IŞİD tarafından gözaltına alındığını ve abisine kendi yöntemlerince ceza verildiğini anlattı.

SANAYİDE ÇALIŞIYOR

Musul’dan kaçtıktan sonra ilk olarak ailesiyle Konya’ya yerleştiğini dile getiren Ahmet N. “Konya’da bir süre kaldıktan sonra Ankara’ya geldik. Demetevler’de kalıyoruz. 13 aydır Türkiye’deyiz. Evin geçimini sadece ben OSTİM’de bir oto kuaförcüde sabah 8’den akşam 8’e kadar çalışarak sağlıyorum. Maaşım çok az ama mecburum. Mesleğimi yapamadığımdan dolayı da çok üzülüyorum” şeklinde konuştu. Avukat Ahmet N. Musul’da durumlarının çok iyi olduğunu hatırlatarak, memleketinde iki ev, üç araba iki tane de dükkan bıraktıklarını söyledi. Avukat Ahmet Türkçe, İngilizce, İspanyolca ve Arapça olmak üzere dört dil bildiğini de belirtti.   

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.