Kahraman babası hemşerilerinin yanında

Kahraman babası hemşerilerinin yanında

Şehit polis memuru Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin gazetemize konuştu. Baba Sekin oğlunun büyük bir katliamı önleyen bir kahraman olduğunu ve onunla her zaman gurur duyduğunu söyledi.

Aslen Elazığlı olması sebebi ile Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katılan Şehit Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin şehitliğin büyük bir mertebe olduğunu bu yüzden oğlu ile gurur duyduğunu dile getirerek kahraman bir evladın babası olmaktan her zaman gurur duyduğunu dile getirdi.

Şehidimle gurur duyuyorum

Kahraman Polis Şehit Fethi Sekin İzmir Adliyesi’ne yönelik gerçekleştirilen hain saldırıda canı pahasına insanların kurtarmış ve büyük bir faciayı önlemişti. Kahraman bir evladın babası olarak evladı ile gurur duyduğunu belirten Mehmet Zeki Sekin, oğlunun yapılmak istenen katliamı önleyen büyük bir kahraman olduğunu söyleyerek, “Ben şehidimle gurur duyuyorum.” dedi.

Kahramanlığı kalbimizden silinmeyecektir

Baba Sekin oğlu ile gurur duyduğunu vurgulayarak, “Bu gurur tüm Türkiye’nin gururudur. O her zaman Türk halkının kalbindedir. Bu özel günlerde beni buralara davet eden bizi unutmayanlara teşekkür ediyorum. Benim oğlumun cesareti hafızamızdan kahramanlığı ise kalbimizden hiç silinmeyecektir. Rabbim mekânını cennet eylesin ve ruhu şad olsun.” dedi.

Tarihin önemli kültür merkezlerinden birisi

Düzenlenen etkinliğe katılım gösteren birçok vatandaşın yanı sıra siyasilerde yoğun ilgi gösterdi. Eski Ak Parti Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya fuar alanını ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, katılımın yoğun olduğunu belirterek Elazığ’ının tarihin önemli kültür merkezlerinden birisi olduğunu, sadece Türkiye’de değil dünyada isim yapmış bir ilimiz olduğunu söyledi. Çetinkaya, ziyaretçilerin her geçen gün daha da artacağına inandığını söyleyerek, Elazığ’ının hak ettiği tanıtım günlerini tamamlamış olacağını ve emeği geçen tüm hemşerilerine teşekkürlerini iletti.

Ürünler engelli vatandaşlarımızdan

Fuar alanında birçok stant bulunmakla beraber vatandaşların en çok ilgi gösterdiği stantlardan biri olan çocuk evleri, huzur evleri ve iyileştirme merkezlerinde kalan misafirlerin yaptıkları ürünlerin satıldığı stant oldu. Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde olan HazarBaba Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Cevdet Saydam amaçlarının vatandaşların engelli bireylere olan bakış açılarını değiştirmek olduğunu söyleyerek, ”Normal bir bireyin yaptıkları ürünlerin hepsini onlarda yaptılar. Bizler onlara misafirlerimiz diyoruz. Vatandaşlarımız bunları görsünler. Hepimiz birer engelli adayıyız. Önyargılarımızı yıkmalıyız. Bu yüzden tanıtım günlerine katıldık.” şeklinde konuştu.

Döner sunumlu Tulum Peyniri

e3747012-cf69-4278-ab8a-9d32c69f5eac.jpg

Fuar alanında ilgi çeken ürünlerden biri olan Elazığ Tulum Peyniri ise stant başında uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Yöresel tulum peynirini döner şeklinde sunarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Elazığ, dönerin tulumunu gerçekleştirdi. Peynir hakkında bilgi veren Ali Usta, “Bu tulum peynirinin kokusu çok farklıdır. Diğerleri gibi acı değildir ve ağır bir kokusu yoktur. Yapımında ise saf süt kaymağı kullanılır.” dedi.

Bu ekmeğin ağırlığı 10 kilo

10-kilo-ekmek-(2).jpg

Fuarda ilgi gören bir diğer ürün ise tam buğday tandır ekmeği. Yaklaşık 8 ile 10 kilo ağırlığında olan ekmek büyüklü ve lezzeti ile göz kamaştırıyor. Kilo ile de satılan ekmeğin kilosu ise 8 liradan gidiyor. Bayatlamadan bir hafta boyunca tüketilebileceğini söyleyen satıcılar vatandaşın ilgisinden memnun gözüküyor.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.