Kahramankazan 12 yıldız unvanına yine talip

Kahramankazan 12 yıldız unvanına yine talip

Demokrasinin beşiği olan Kahramankazan Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresince verilen “12 Yıldız Şehri” unvanına ikinci kez talip oldu.

ve Bölgesel Yönetim Kongresi’nin Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikler için verdiği ‘12 Yıldız Şehri’ ödülüne yeniden aday olduklarını açıkladı. 

İKİNCİ KEZ ADAY

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası, 9-15 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenleyerek kutlanacak. 12 Yıldız Şehri ödülüne adaylık başvurusuyla ilgili açıklamalarda bulunan  Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, “Geçen sene 12 Yıldız Şehri ödülüne layık görülmüştük. Demokrasinin beşiği olan Kahramankazan ilçesi olarak ikinci kez Avrupa’nın 12 Yıldız Şehirleri arasında olmaya aday olduğumuzu açıklamak istiyoruz” dedi.  

VATANDAŞLA DİYALOG GELİŞTİRİLECEK

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası ile ilgili bilgi veren Başkan Ertürk “Ekim ayında Avrupa çapında gerçekleştirilen bir etkinliktir. 47 ülke yerel ve bölgesel yönetimlerin seçilmiş temsilcileri ile bizler vatandaşlarımızın dikkatlerini demokrasi üzerine toplamak hem dünyada hem ülkemizde yerel demokrasinin önemini, yerelleşmekle beraber ve insanların yerinde daha kaliteli hizmeti alabilmesi birinci basamağında yerel demokrasi olduğunu vurgulamak bu konuda belediye başkanlarımız ve vatandaşlarımızın diyaloglarını artırmak, demokrasiyi ve saygıyı güçlendirmek amacıyla bu tür etkinliklere devam etmekteyiz” diye konuştu. 

TÜM ÖDÜLLERE LAYIK

Başkan Ertürk şunları söyledi: “Kahramankazan olarak geçen sene 12 Yıldız Şehri ödülünü aldık bu unvanı yine almaya devam edeceğiz. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa’ya giden bu yolda ikinci basamak olan Avrupa Diplomasi Ödülü’ne de bu yıl başvuracağız. Bu ödülü de alacağımıza inanıyorum. Kahramankazan 15 Temmuz’da bütün evrensel değerlere, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, hak ve hürriyetlere, modern ve çağdaş değerlere ne kadar hassas olduklarını canlarını ödemek suretiyle tüm dünyaya göstermişlerdir.”  

GEÇEN SENE 12 YILDIZ ŞEHRİ UNVANINI ALMIŞTI

Kahramankazan Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödülleri arasında yer alan 12 Yıldız Şehri unvanını geçtiğimiz sene almıştı. Kahramankazan Belediyesi’nin bu unvana layık görülmesinde yerel boyutta demokrasiyi canlandırmak, vatandaşlarla iletişimi derinleştirmek ve karar alma süreçlerinde vatandaşların katılımını arttırmak amacıyla geliştirdiği projeler ve düzenlediği etkinliklerin etkili olduğu biliniyor.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.