Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz: Vatanımız için yaparız

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz: Vatanımız için yaparız

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Beş yılda tarımsal faaliyetlerden kurulan şirketlere, sosyal yardımlardan dev yatırımlara kadar birçok hizmet, eser verdik. Yine olsun yine yaparız. Vatanımız için yaparız” dedi.

Göreve geldiği günden bugüne Kahramankazan’da birçok projeye imza atan Başkan Serhat Oğuz hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Sosyal yardımlardan, kadın yatırımcıları destekleyen projelere kadar birçok alanda başarıya imza atan Kahramankazan Belediyesi eğitim alanında yaptığı çalışmalar ile de her zaman gençlerin yanında yer aldı. Resmi sosyal medya hesabından yayınladığı video ile beş yılda hayata geçirdiği projelere değinen Başkan Serhat Oğuz, “Biz yaptık, yine biz yaparız, Kahramankazan için yaparız, Milletimiz için vatanımız için yaparız” dedi. Oğuz, “Beş yılda tarımsal faaliyetlerden kurulan şirketlere, sosyal yardımlardan dev yatırımlara kadar birçok hizmet, eser verdik” ifadelerini kullandı.

1.jpg

AİLE EKONOMİSİNE KATKI

Özellikle eğitim alanında hayata geçirdiği projeler ile öğrencileri yalnız bırakmayan Kahramankazan Belediyesi, gençlerin geleceği için birçok projeye imza attı. Gündüz bakım evlerinden kreşlere ve anaokullarına verdiği önem ile dikkat çeken Kahramankazan Belediyesi açtığı okullar ile hem çocukların geleceklerini parlatıyor hem de aile ekonomisine verdiği katkılarla çalışmalarından söz ettiriyor.

4.jpg

ARA TATİLLERDE HİZMETE DEVAM

Hayata geçirdiği anaokulu ve gündüz bakım evlerinin hizmeti ile ayrıca kadınların istihdama katılması sağlayan Başkan Serhat Oğuz, “Kahramankazan Belediyesi tarafından önemli eksikliklerden biri olarak görülen Kreş ve Gündüz Bakımevi hizmete açıldı. 150 öğrenci kapasiteli gündüz bakım evinden belediye personeli çocukları faydalanırken kontenjana göre dışarıdan da kabul yapılabilecek. Çocukların konforlu zaman geçirmeleri ve temel eğitimlerini almaları için gündüz bakımevinde her ayrıntı düşünüldü. Çocuklar, 18 eğitmen gözetiminde müfredata uygun olarak dolu dolu vakit geçirme imkanı buluyor. 2-6 yaş aralığı çocuklara hizmet veren Gündüz Bakımevinde okul öncesi temel eğitimler, zeka oyunları, çeşitli spor branşlarında etkinlikler, temel değerler ve yabancı dil eğitimi verilmekte. Ara tatil ve sömestr dönemlerinde de hizmet vermeye devam edecek kreş ve gündüz bakımevi yaz döneminde de kapılarını açık tutacak” dedi.

2.jpg

ÖĞRENCİLERE YURT HİZMETİ VERİLİYOR

Sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasının yanı sıra eğitim alanında da yaptığı yatırımlar ile ses getirmeye devam eden Kahramankazan Belediyesi, ilçede hizmet veren Başkent Üniversitesi ve TUSAŞ’ın eğitim verdiği fakültelerde barınma ihtiyacı olan öğrencilere yurt hizmeti vermeye hazır. Modern ve güvenilir bir ortamda çalışmaları, konforlu bir yaşam sürebilmeleri için bütün detayların planlanarak yapıldığı yurtta 150 erkek öğrenci kalıyor. Kahramankazan’a gün geçtikçe giydiği gömleğin dar geldiğini vurgulayan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz: “Kahramankazan’da hizmet veren eğitim kurumlarında eğitim görecek sevgili öğrenciler her zaman arkanızdayız. Sizlerin sorunlarını görerek elimizden geldiğince çözüm bulmaya çalışıyoruz. Yurdumuz sizler için hazır. Geleceğimiz olan siz öğrencilerimizin eğitim hayatınızda her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

6.jpg

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS DESTEĞİ

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un toplumun eğitim alanına yönelik taahhütleri, önemli bir adım daha atılarak gerçeğe dönüştü. Kahramankazan Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (KAHEK) kurularak Kahramankazan’da ikamet eden üniversite öğrencilerine burs desteği verilmeye başlandı. Dernek, üniversite öğrencilerinin yanında olmak ve eğitimlerine destek vermek amacıyla burs programını hayata geçirdi. Kahramankazan Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (KAHEK) olarak 4 yıldır toplam 2050 ihtiyaç sahibi üniversite öğrencisine burs sağlıyoruz. Kahramankazan'ın eğitim alanında nasıl bir fark yaratmayı amaçladığının bir göstergesi olarak öne çıkan KAHEK, gençlerin eğitim yolculuğunda destekçi bir rol üstlenerek, sadece bireysel değil aynı zamanda toplumsal kalkınmaya da katkı sağlıyor. Kahramankazan Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (KAHEK), ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine sunulan burs fırsatıyla geleceğe yatırım yaparken, eğitimde adaleti ve erişilebilirliği desteklemeyi sürdürüyor.

3-001.jpg

KÖY OKULLARI YENİLENDİ

Eğitim alanında yaptığı yatırımlarla Kahramankazan’da öğrencilerin yanında olan Kahramankazan Belediyesi gündüz bakım evleri, anaokulları, öğrenci yurdu ve verdiği eğitim burslarının yanı sıra kırsaldaki öğrencileri de unutmadı. Eğitime destek çalışmaları ile öğrencileri geleceğe yol açan Başkan Oğuz, göreve geldiği günden bu güne birçok köy okulunu tadilata alarak vatandaşların hizmetine sundu.

Kaynak:Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.