Kahramankazan Belediyesi’nden konut atağı: Uygun fiyatlı ev projesi duyuruldu

Kahramankazan Belediyesi’nden konut atağı: Uygun fiyatlı ev projesi duyuruldu

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz dev projeyi duyurdu. Yeni dönemde KazanBel Yapı adlı yeni bir şirket kurulacak. Belediye öncülüğünde vatandaşlara gelir düzeylerine göre uygun konut sahibi olma imkanı tanınacak.

Kahramankazan Belediye Başkanı ve yeni dönemde AK Parti’den başkan adayı Serhat Oğuz, “Kahramankazana40 proje” kapsamında yeni projelerini duyurmaya devam ediyor.

Başkan Oğuz bu vesileyle ilçede yeni bir konut projesinin hayata geçirileceğini duyurdu. Kurulacak yeni şirket KazanBel Yapı kapsamında; ilçede sanayi, ticaret ve mesken alanları için imar çalışmalarıyla birlikte yeni konut alanları inşa edilerek vatandaşın gelir düzeylerine göre uygun şartlarda konut sahibi olma imkanı sağlanacak.

6.jpg

BELEDİYEDEN TARIMA TAM DESTEK

İlçede çalışmalar bununla sınırlı kalmayacak. Kahramankazan’da tarımsal faaliyetlerde öncülük etmek üzere KazanBel Tarım hayata geçirilecek. Yeni dönemde şirket kapsamında tarımsal hibeler, kırma eleme tesisi, fide üretimi, hayvancılık desteği ve zirai alet desteği sağlanacak.

Kurulacak 3 yeni şirket; KazanBel Yapı, KazanBel Maden, KazanBel Tarım ile 500 istihdam daha sağlanacak.

KazanBel Beton, KazanBel Net ve kapsamını genişleyecek Kadın Kooperatifi’nde doğrudan ve dolaylı olarak sağlanan 200 istihdam yeni dönemde de artarak devam edecek.

3.jpg

BİLİM MERKEZİ KURULACAK

Gök cisimlerinin özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonuyla interaktif deneyimler sunacak olan Gezegen Evi kurulacak. Ayrıca Kahramankazan’ın panoramik manzarasını seyretmek için Seyir Terası hayata geçirilecek.

Millet Bahçesinin içinde Teknofest gençliğinin yeni adresi olacak ve teknolojiyle buluşturacak olan Kahramankazan Bilim Merkezi yeni dönemde hayata geçirilecek.

Çocuklara geniş ve bilgi dolu birçok kaynak imkanı tanırken, oyuncak koleksiyonuyla da eğlenceli bir eğitim-öğretim alanı sunacak olan Masal Evi ve Oyuncak Kütüphanesi hayata geçirilecek.

4.jpg

TEKNOLOJİ VADİSİ GELİYOR

Aile Yaşam Merkezi’nden Millet Bahçesi’ne kadar uzanan 10 kilometre uzunluğundaki bisiklet yolu hizmete sunulacak. Drift, drag ve off-road tutkunları için şehir merkezinin uzağında özel bir Motor Sporları Pisti inşa ediliyor.

İlçeye vatandaşların güvenli bir ortamda atış becerilerini geliştirebilecekleri bir Atış Poligonu inşa edilecek. İlçedeki geleneksel spor faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği bir Etno Spor Tesisi inşa ediliyor. Savunma Sanayii Başkanlığı, iş adamları ve diğer tüm paydaşlar ile birlikte hayata geçirilecek Kahramankazan Savunma Sanayii ve Teknoloji Vadisi ile ilçeye daha fazla sanayi yatırımının gelmesi sağlanacak.

2-005.jpg

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ

7.500 m²’lik mevcut pazar yeri 15.000 m²’lik alanda çatı tipi güneş enerjisi sitemiyle otopark sorunu yaşanmayacak bir şekilde yeniden inşa edilecek. 2 Milyon Euroluk Dünya Bankası Güneş Enerjisi Hibe kredisi onaylandı. Yeni dönemde Güneş Enerji Santrali Fethiye Köyü’ndeki 136 dönümlük araziye kurulacak.

Yeni dönemde hayata geçecek Çınarlar Konağı ile yaşlıların oturup sohbet edebileceği, birbirleriyle anılarını paylaşabileceği bir alan oluşturulacak. Erkek Öğrenci Yurduna ilaveten 150 kapasiteli Kız Öğrenci Yurdu da hizmete giriyor.

1-005.jpg

STADYUM İNŞA EDİLECEK

Kahramankazan Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği ile 2050 öğrenciye burs sağlandı. Yeni dönemde dernek vakfa dönüştürülecek ve burs verilen öğrenci sayısı artacak. 12. Sınıf öğrencilerine de burs vermeye başlanacak.

Belediyenin girişimleriyle Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın koordinesinde ilçeye yeni bir Kapalı Spor Salonu kazandırılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın koordinesinde ilçeye 4 bin seyirci kapasiteli Çim Saha ve Stadyum inşa edilecek.

Belediyenin girişimleriyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2024-2025 yatırım bütçesine dahil edilen 4000 hektarlık "Akıncı Ovası Kapalı Sulama Sistemi" projesi hayata geçecek.

Kaynak:Sefa Üstüner

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.