‘Kahramankazan’ Resmileşiyor

‘Kahramankazan’ Resmileşiyor

Darbe girişimi sırasında Kazan’da büyük önem taşıyan Akıncı Üssü’nde destansı bir mücadele veren Kazan halkına ‘Kahraman’lık unvanının verilmesi kesinleşti. Hükümetten yapılan açıklamaya göre ya meclisten geçerek yada alınacak kararnameyle Kazan’ın ismini

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Darbe girişimi sırasında büyük bir mücadele veren Ankara’nın Kazan ilçesine ‘Kahramanlık’ unvanı verilmesi gündeme gelmişti. AK Parti Milletvekili Nevzat Ceylan ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Başkanı Prof. Dr. Emrullah İşler’in Kazan için verdikleri kanun teklifleri sonucu Kazan’a ‘Kahramanlık’ unvanın verilmesi kesinleşti. Hükümetten yapılan açıklamaya göre ya meclisten geçerek yada alınacak kararnameyle Kazan’ın isminin önünde Kahramanlık unvanı verilecek.

2 VEKİL KANUN TEKLİFİ VERMİŞTİ

Kazan’daki 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak, sivil halkı, Meclis’i ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken, açılan ateş sonucu 9 kahraman Kazanlı kişi şehit düşerken, 84’ü de yaralanarak gazi olmuştu. Darbe girişimine karşı büyük bir mücadele örneği sergileyen Ankara ve Kazan’a ‘Kahramanlık Madalyası’ verilmesi için Nevzat Ceylan, kanun teklifi vermişti. Emrullah İşler’de Kazan’ın isminin önüne aynı Kahramanmaraş gibi ‘Kahramanlık’ unvanı verilmesi için kanun teklifi vermişti.

Öyle yada böyle ‘Kahramankazan’ olacak

Nevzat Ceylan ve Emrullah İşlerin verdikleri kanun teklifleri yapılan açıklamaya göre birleştirilerek ya meclisten geçerek yada alınacak kararnameyle Kazan’ın isminin önünde Kahramanlık unvanı verilecek. Hükümet yetkilileri şimdiden Kazan’a Kahramanlık unvanının verileceğinin kesinleştiğini belirtiyor. Kazan ilçesinin ismi alınacak kararla artık ‘Kahramankazan’ olarak değiştirilecek. 

ŞİMDİDEN KAZAN HALKINA HAYIRLI OLSUN

Kazan’ın Kahramanmaraş gibi ‘Kahraman’ unvanını öyle yada böyle kesin alacağını belirten Emrullah İşler, “Nevzat Bey bir dilekçe gönderdi, kahraman kazan ismi verilmesi konusunda bir müracaatım oldu. Belki kanun hükmünde kararnameyle böyle bir unvan verilebilir. Henüz bu konu netleşmedi netleştiği zaman ya kanun hükmünde kararnameyle ya da meclisten alınan kararla kanun tekliflerini birleştirilerek Kazanımıza bir kahraman ismi ettirilmesi söz konusu. Olacak inşallah şimdiden Kazan halkımıza hayırlı olsun” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.