Kahvenin zayıflattığı kanıtlandı

Kahvenin zayıflattığı kanıtlandı

Kahvenin içerisinde bulunan kafeinin kilo vermeye ve yağ yakmaya yardımcı olduğu tespit edildi. Gerçekleşen sonuçlar, tip 2 diyabet riskinin kafein tüketimiyle birlikte düştüğü ispatlandı.

Kafain üzerinde araştırmalar yürüten bilim insanları, kandaki kafein seviyesi ile yağ kütlesi ve diyabet riski arasındaki bağlantı üzerine bir çalışma yürüttü. Günümüze kadar kahve hakkında yapılan pek çok araştırma, kafein tüketimini bilinçli bir şekilde artırmanın kalp sağlığına ve vücut kitle endeksine olumlu yansıdığı konusunda ipuçları veriyordu. Son geliştirmelerle yapılan araştırma ise bu konuyu daha da kanıtladı.

Tarihler 14 Mart’tı gösterdiğinde BMJ Medicine’de yayımlanan araştırma, kanınıza karışan kafeinin vücudunuzdaki yağ kütlesine etkisi olduğunu açığa çıkardı. Bedende bulunan kanda daha yüksek kafeine sahip insanlarda vücut kitle endeksinin ve yağ kütlesinin daha düşük olduğu sonucuna varıldı.

KISA SÜREDE ETKİ GÖSTERİYOR

Bu konuda araştırmaları yürüten bilimi insanları, kısa dönem çalışmalarında kafein tüketiminin kilo ve yağ kütlesi kaybını sağladığını vurguladı. Ayrıca kafein tüketiminin yağ kütlesi ve kilo üzerindeki uzun dönem etkisinin şimdilik bilinmediği belirtildi.

Gerçekleşen yağ yakma etkisinin, kafeinin vücut ısısı üretimini artırması ve yağın enerjiye dönüşüm sürecini hızlandırmasından kaynaklanabileceği tahmin ediliyor.

Kafein miktarı, vücut kitle endeksi ve yağ kütlesi arasında yapılan yeni gözlem, kafeinin kişilerde tip 2 diyabet riskini azalttığı anlamına da gelmektedir. Öte yandan bilim insanları, kandaki kafein miktarı ile kardiyovasküler hastalıklar arasında bir ilişkiyle karşı karşıya gelmedi. Kafeini fazla tüketmenin de oldukça ciddi yan etkileri bulunabiliyor. Tüketiminizi dengeli ve bilinçli bir şekilde gerçekleştirmek ve önerilen miktarların üzerine çıkmamak gerekir.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.