Kalecik’te eğitime tam destek: Yüzlerce öğrencinin eğitimine katkı sağlanıyor

Kalecik’te eğitime tam destek: Yüzlerce öğrencinin eğitimine katkı sağlanıyor

Kalecik Belediyesi Kültür Merkezi bünyesindeki etüt merkezi ile yüzlerce öğrencinin eğitimine katkı sağlanıyor. Birçok alanda dersin verildiği merkezde, kursların tamamı ücretsiz.

Kalecik Belediyesi Kültür Merkezi bünyesinde bulunan etüt merkezi sayesinde yüzlerce öğrencinin eğitimine katkı sağlanıyor. Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan tarafından, açılan merkezde birçok alanda dersin veriliyor. Etüt merkezinde, kursların tamamı gençlere ücretsiz bir şekilde veriliyor. Etüt merkezi hakkında gazetemize bilgi veren Kültür Merkezi Sorumlusu Hüseyin Keskin, “eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve genç nesillerin başarısını desteklemek amacıyla Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan tarafından, önemli bir adım atılarak etüt merkezi açıldı. Bugüne kadar sınava hazırlanan sayısız öğrenciye kurs imkânı sağlandı” dedi.

kultur-merkezi.jpg

SAYISIZ ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ KURS İMKÂNI

Etüt merkezinde bugüne kadar sayısız öğrenciye, pek çok alanda ücretsiz kurs imkânı sağlandığını dile getiren Kültür Merkezi Sorumlusu Hüseyin Keskin, “2019 yılında eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve genç nesillerin başarısını desteklemek amacıyla Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan tarafından, önemli bir adım atılarak etüt merkezi açıldı. Etüt merkezimizde bugüne kadar sınava hazırlanan sayısız öğrenciye ücretsiz kurs imkânı sağlandı. Etüt merkezimizde, genç yeteneklere ışık tutarak, gelecekteki liderlerin yetişmesine yardımcı oluyoruz. Eğitime ve gençlerin başarısına olan hizmetimizde genç nesillere sağladığımız destek, geleceğe daha parlak bir ışık tutuyor ve onların başarılarına ilham kaynağı oluyor” ifadelerine yer verdi.

etutt.jpg

“ÖĞRENCİLERİMİZE DESTEK VERİYORUZ”

“Öğrenciler burada yüz yüze kafalarına takılan konular hakkında öğretmenlerden ders alabiliyor” diyen Keskin, sözlerine şu şekilde devam etti:

“5’inci sınıftan başlayarak üniversiteye kadar her sınıfa yönelik dersler veriyoruz. Gençleri burada lise ve üniversiteye yönelik dersler vererek ardından deneme sınavları yapıyoruz. Her hafta deneme sınavı yapıyoruz. Eksik olan konularda öğrencilerimize destek veriyoruz. Bunların yanı sıra burada tiyatro, robotik kodlama, gitar, bağlama dersleri veriyoruz. Bilgisayar dersi vererek sertifika veriyoruz. Bu faaliyetler Kültür Merkezi bünyesinde aktif olarak devam ediyor. Gençlerin istediği zaman gelip ders çalışabileceği, içerisinde birçok kaynağın bulunduğu kütüphanemiz var. İçerisinde 8 bilgisayarın bulunduğu bilişim sınıfımız mevcut var. Gelip oradan da faydalanabiliyorlar.”

ders.jpg

AKILLI SİSTEM UYGULAMASI

Öğrencilerin evlerinde de etüt merkezlerinden yaralandıklarını vurgulayarak akıllı sistem uygulamasından bahseden Keskin, “Öğrencilerimizin evlerde, merkeze gelmeden çalışabileceği akıllı sistem dediğimiz bir sistemimiz bulunuyor. Biz orada uzaktan eğitim alan öğrencilerimiz var. Bunlara online akıllı sınav dediğimiz üniversiteye yönelik TYT, AYT konu anlatımlı dersler veriyoruz. Bunların tamamı uzaktan oldu. Şuan bunu lise 3 ve lise 4’de okuyan öğrencilere verdik. Bilgisayarı olan öğrenciler evde, olmayalar ise gelip bilişim sınıfımızda derslere katılabiliyor. Belediye Başkanı Duhan Kalkan'ın desteği ile üniversiteye hazırlanan 70 öğrencimize bu sistemi uyguladık. Şu anda da sistemimiz aktif olarak devam ediyor” şeklinde sözlerine son verdi.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.