Kamu kurumları el ele verdi: Engelli bireyler topluma kazandırılıyor

Kamu kurumları el ele verdi: Engelli bireyler topluma kazandırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi iş birliğinde engelli bireylerin üretken yönlerini ortaya çıkarmak amacıyla sergi düzenlendi. Etkinlik kapsamında engelli bireylerin ürettikleri sanatsal ürünler görücüye çıkarıldı.

Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde hizmet sunulan engelli bireylerin üretken yönlerini ortaya çıkarmak amacıyla, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı iş birliğinde 25 Mart ile 28 Mart tarihleri arasında ‘Resim Workshop’ programı gerçekleşti.

Üniversiteli öğrencilerin katkılarıyla, 22 engelli bireyin engelsiz hayalleri tuvallerde yer aldı. Engelli bireylerin toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı ve sanatla buluşturmayı amaçlayan programın atölye çalışmaları 3 gün boyunca devam etti. 3 günün sonunda engellilerin hayal dünyalarını yansıtan resimler, Gazi Üniversitesi Malik Aksel Sanat Galerisi'nde ziyarete açıldı.

basliksiz-3-recovered.jpg

BÜYÜLEYİCİ ESERLER ORTAYA ÇIKARILDI

Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde hizmet sunulan engelli bireylerin yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmak ve özgün sanat eserleri oluşturmalarına destek olmak amacıyla, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı iş birliğinde 25 Mart ile 28 Mart tarihleri arasında ‘Resim Workshop’ programı gerçekleşti. Düzenlenen etkinlik, engelli bireylerin sanatla buluşmalarını sağlayarak, potansiyellerini keşfetmelerine ve kendilerini başka yollarla ifade etmelerine olanak sağladı. Workshop projesi kapsamında katılımcılar, çeşitli teknikler ve materyaller kullanarak birbirinden büyüleyici eserler ortaya çıkardı. Atölye çalışmaları esnasında bireylerin özgüvenlerinin artması ve sosyal etkileşim becerilerinin gelişmesinde yardımcı olundu. Engelli bireylerin topluma uyumunu ve sanatın iyileştirici gücünü vurgulayan önemli bir adım oldu.

basliksiz-4-recovered.jpg

ÖZEL BİREYLER YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Resim İş Anabilim Dalı Başkanlığı ile Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü tarafından yürütülen Resim Workshop etkinliği hakkında bilgi veren Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cüneyd Özdemir, şunları aktardı:

“Resim Workshop etkinliği 25 Mart tarihinde başladı. Yaklaşık 3 gün boyunca engellilerimizin atölyelerde yapmış olduğu çalışmalar, Malik Aksel Sanat Galerisi’nde açtıkları sergi etkinliği ile görücüye çıkacak şekilde planlandı. Gerçekleştirilen resim atölye çalışmasında kuruluşumuzdan hizmet almakta olan hafif mental retardasyonu ve otizm tanısı bulunan 22 özel bireye, resim öğretmenliği bölümü öğrencileri süreçte akran desteği sağlayarak teknik anlamda destek sağlayarak özel bireylerin sürece uyum sağlamalarına yardımcı oldular. Hizmet alan özel bireylerin, üniversite öğrencisi akranları ile ortak çalışmalar yapmaları; bireysel farkındalıklarını arttırarak kişinin kendini tanıması ve tanıtmasına, sosyal becerilerinin gelişmesine, içgörü kazanmasına ve duygularını daha iyi yönetebilmesine olanak sağladı.”

basliksiz-1-recovered.jpg

KATILIM BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ

Gerçekleşen programa Keçiören Kaymakamı Sayın Dr. Mehmet AKÇAY, Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Cüneyd Özdemir, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Yücel Gelişli, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Yasin Ünsal, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Osman Çaydere ve Etlik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Ahmet Azizoğlu katılım sağladı. Programın sonunda engelli bireylere katılım belgeleri takdim edildi.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.