Kamu sendikacılığında yeni dönem: 110 bin üyelik dev konfederasyon Ankara’da toplandı

Kamu sendikacılığında yeni dönem: 110 bin üyelik dev konfederasyon Ankara’da toplandı

8 sendikanın bir araya gelerek oluşturduğu Kamu Birliği Konfederasyonu, Birinci Olağan Genel Kurulunu Ankara’da gerçekleştirdi. Etkinliğe kamu kesiminden yoğun katılım olurken, toplu sözleşmeler için yeni bir döneme girildiği mesajı verildi.

110 binden fazla üyesi olan sağlık, adalet, büro, yerel yönetim, diyanet ve basın iş kollarından 8 sendikanın birleşimiyle kurulan Kamu Birliği Konfederasyonu, Birinci Olağan Genel Kurulunu Akyurt’ta gerçekleştirdi. Konfederasyonun genel kurulundan önce sendika genel başkanları açıklamalarda bulundu.

2-001.jpg

“YETKİYİ ALMAYA TALİBİZ”

İlk olarak kürsüye çıkan Kamu Birliği Konfederasyonu Başkanı Osman Kaya, “Bizler oturdukları yerden memur hak ettiğini almalı diyenlerden değiliz. Bizler memurun hak ettiğini alması için mücadele edenlerdeniz. Bizler memur olarak kurduğu hayallere ulaşamayanların gür sesiyiz. Gerçek sendikacılığı yapmaya talip olanlarız. Bu yolda cennet vatanımızın doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine 81 vilayetinde yetkiyi almaya talip olan birleşik bir gücüz. Türkiye’nin en genç konfederasyonuyuz. Kamu çalışanlarımızın güçlü yarınları için kurduğumuz Kamu Birliği Konfederasyonu’nun tüm ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Siz değerli memurlarımızın hakları için çabalamaktan bir an olsun vazgeçmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

1-001.jpg

TOPLU SÖZLEŞME VURGUSU

Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Tuncay Cengiz ise, “Kamu Birliği Konfederasyonu'nun temel hedefi kamuda liyakat, adalet ve hakkaniyeti savunarak samimi hak ve hukuk mücadelesi ile toplu sözleşme imza yetkisini almaktır. Bu hedef ve amaç doğrultusunda özellikle belirtmek isterim ki; Kamu Birliği Konfederasyonu demek bağımsızlık demektir, adalet demektir, etkinlik demektir, saygınlık demektir, güç birliği demektir, liyakat demektir, samimiyet demektir, sinerji demektir, güçlü bir hak ve hukuk mücadelesi demektir, toplu sözleşme masasına talip olmak ve memurun haklarını koruma çabası içinde olmak demektir, özlenen ve beklenen demektir. Hedeflerimizi ve amaçlarımızı gerçekleştirmek için hep birlikte hazırız, güçlüyüz, kararlıyız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.