Kanal Ankara projesi Ankaralılara hava aldıracak

Kanal Ankara projesi Ankaralılara hava aldıracak

Başkan Tuna’nın büyük heyecan içerisinde çalıştığını belirten Rumeli, ‘‘Kanal Ankara Projesi'nin yeniden başlatılmasıyla, Ankara'da insanların betonarme yapılardan kurtularak, yeşillikler içerisinde insanların gezebileceği yer kazanılmış olacak" dedi.

Kırkkonaklar Mahallesi Muhtarı Enver Rumeli, Kanal Ankara Projesi ile Kırkkonaklar ve çevresindeki betonlaşmanın önüne geçileceğini ifade ederek, proje sayesinde Ankaralının hava alacak bir mekâna kavuşacağını söyledi.
Genelde Ankara özelde ise Kırkkonaklar ve çevresi betonlaşmanın içinde kaybolduğunu ifade eden "Enver Rumeli, Kanal Ankara Projesi ile Ankara'nın Altınpark, Ahalatlıbel ve Harikalar Diyarından sonra yeni bir yeşil alana kavuşacaktır." dedi.

"ANKARA YENİ BİR PARK KAZANACAK"

resized_4854c-4e0f1ab3ankarabogaziprojesianimasyon94_20140306_6504175067.jpg

Ankara'da Ankaralının hava alabileceği yerlerin sayısının oldukça azaldığını kaydeden Enver Rumeli şöyle konuştu:
"Melih Gökçek döneminde başlatılan Kanal Ankara ya da Güney Ankara Projesi yine Gökçek döneminde durdurulmuştu. Yeni Başkanımız Mustafa Tuna, eski başkanımız aksine bu projenin yeniden başlatılacağını söyledi. Başkan Tuna, büyük bir hız ve heyecan içesinde çalışıyor. Kanal Ankara Projesi'nin yeniden başlatılmasıyla Ankara'da insanların betonarme yapılardan kurtularak, yeşillikler içerisinde insanların eşleri ve çocuklarıyla gezebileceği bir bölge kazanmış olacak. Bu proje sayesinde, hafta sonu Ankara'dan kaçan insanlarında Ankara içerisinde eğlenebileceği bir mekân oluşturulacak"

SOKAK HAYVANLARI SORUN OLUYOR

İmrahor dere yatağındaki gecekondulaşmanın Kırıkkonaklar Mahallesi'ne olumsuz yansımalarının olduğunu ifade eden Rumeli şöyle konuştu: 
"Hem bizim mahallemizde hem İmrahor Vadisi'ndeki altı mahallenin ulaşım sıkıntısı var. Bölgede, başıboş olan pek çok sokak hayvanı var. Sokak köpekleri, bu bölgede kendilerine bir yer arıyorlar. İleride kentsel dönüşüm arttıkça bu sokak köpeklere bir yer bulunması gerekecek. Ben aslında bu sorunla daha çok ilgileniyorum."

KIRKKONAKLAR MÜTEAHHİTLERİN İŞGALİNDE

Kırkkonaklar Mahallesi Muhtarı Enver Rumeli, Kırkkonaklar Mahallesi'nin gerekli alt yapı çalışmaları sağlanmadan dönüşüme açıldığını söyledi. Rumeli, Kırkkonaklar Mahallesi, kentsel dönüşümden çok müteahhitlerin işgaline uğradığı ifade etti.
Enver Rumeli, bölgenin yaşadığı kentsel dönüşümü şöyle özetledi:
"Kırkkonaklar Mahallesi alt yapısı olamadan apartmanlar ile kuşatıldı. Aslında Kırkkonaklar Mahallesi, kentsel dönüşüm girmedi. Bu bölgede gerçek manada bir kentsel dönüşüm başlatılmadı. Mahallemiz müteahhitlerin işgaline uğradığı için bu durumda."

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.