KANARYA GENÇLER İÇİN İDEAL BİR HOBİ

KANARYA GENÇLER İÇİN İDEAL BİR HOBİ

Avrupa’da düzenlenen yarışmalarda İstiklal Marşı’nı okutan Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu yetkilileri bilgisayar ve cep telefonu bağımlısı gençler için kanaryanın ideal bir hobi olduğunu belirtiyor.

 

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu tarafından Ankara ANFA Altınpark Fuar Merkezi’nde düzenlenen 20. Türkiye Şampiyonası yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kanarya üreticileri ve severlerinin büyük ilgi gösterdiği organizasyon Ankara’ya tanıtım ve sosyo-ekonomik yönden katkı sağladı.

KANARYA GENÇLER İÇİN İDEAL BİR HOBİ

Türkiye Şampiyonası’na katılım oranının üst seviyede olduğunu ifade eden TKKKF Başkanı Yılmaz Çakmak, “3720 kuş ve 57 vilayetten derneğimizin katılımıyla büyük bir organizasyonu gerçekleştirdik. Amacımız tek hobisi bilgisayar ve cep telefonu olan özellikle yeni nesile kanarya vasıtasıyla böylesi bir hobiyi sevdirebilmek.” şeklinde konuştu.

AVRUPA’DA İSTİKAL MARŞIMIZI OKUTUYORUZ

Çakmak, Federasyon olarak yetkililerden taleplerini şöyle dile getirdi: “TKKKF olarak ülkemizi yurtdışında temsil ediyor ve Avrupa’nın göbeğinde İstiklal Marşımızı dinletiyoruz. Bu senede Ocak ayında Portekiz’de gerçekleştirilecek dünya şampiyonasından umutluyuz. Bu gurur verici başarıların spor müsabakasında gösterilen başarılar kadar dikkate alınmasını bekliyoruz. Dünya şampiyonasına giderken kuşlarımızın uçakta taşınması noktasında yaşadığımız uzun ve katı prosedürlerle ilgili olarak yetkililerden yardım istiyoruz. Ayrıca Avrupa onaylı bir karantina merkezi kurarak Avrupa ülkelerinin bizlere çıkarttığı zorlukları aşacağımıza inanıyoruz.”

ANKARA’YA KATKI

TKKKF Yönetim Kurulu üyesi ve Ankorder Başkanı Hüsamettin Turgut ise şunları söyledi: “Halkımızın organizasyona ilgisi çok güzel. Salonumuzu vatandaşların aileleriyle birlikte ziyaret etmesi ayrıca mutluluk verici. Bununla birlikte bu tür organizasyonların hem Ankara’nın tanıtılmasına hem de sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkısı büyük. Zira sadece haftasonu iki bin civarında bir ziyaretçimiz oldu. Spor müsabakalarında gördüğümüz bakan ve vekillerimizi de aramızda görmek ve onları da kanarya sevdalısı yapmak istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.