Kanserli Sayımız AB ve ABD'ye Göre Az

Kanserli Sayımız AB ve ABD'ye Göre Az

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı'nda görevli Bilim Uzmanı Tülay Bayramoğlu, Türkiye’de görülmekte olan kanserin sıklığının AB ülkeleri ve Amerika gibi gelişmişlik düzeyi yüksek olan ülkelere göre daha düşük olduğunu ve ülkemizde 103 bin

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı'nda görevli Bilim Uzmanı Ebe Tülay Bayramoğlu,Uluslararası Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Konfederasyonu’nda (EKON), 'Ulusal Kanser Politikaları' konulu bir konferans verdi.

AB VE ABD'YE GÖRE DAHA DÜŞÜK

Kanserin nedenleri, korunma yolları, ulusal kanser taramaları, kanser kayıtçılığı ve Palya-Türk projeleri hakkında bilgi veren Bayramoğlu, son kanser istatistiklerini de açıkladı. Bir yıl içinde yaklaşık 174 bin kişiye kanser teşhisi konulduğunu dile getiren Uzman Bayramoğlu, Türkiye’de görülmekte olan kanserin sıklığının AB ülkeleri ve Amerika gibi gelişmişlik düzeyi yüksek olan ülkelere göre daha düşük olduğunu ve ülkemizde 103 bin 070 erkek ile 71 bin 233 kadının kansere yakalandığını belirtti.

İŞTE EN SIK GÖRÜLEN KANSER TÜRLERİ

Bilim Uzmanı Bayramoğlu; ”Erkeklerde en sık görülen kanserler; akciğer ve prostat iken, kadınlar da ise en sık görülen meme kanseridir. Her 4 kadın kanserinden 1'isi meme kanseridir. Obeziteye atfedilen vaka sayısı toplamda 6 bin 180 civarında tahmin edilmekte olup obezitenin etken olduğu kanserler daha çok kadınları etkilemektedir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.