Kapadokya’da facia: Peribacası çöktü, can kayıpları var
Nevşehir’in Göreme beldesinde bir peribacasının yıkılması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Olayda yaralanan 1 kişi hastaneye kaldırılırken, AFAD ve arama kurtarma ekiplerinin bölgedeki çalışmaları sürdü.
Nevşehir’in merkez ilçesine bağlı Göreme beldesinde bulunan peribacalarından biri henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye AFAD, UMKE, jandarma, polis, sağlık ve arama kurtarma ekipleri yönlendirildi.
Olayın ardından bölgede kriz masası oluşturuldu. Ekipler, yıkılan kaya kütlesinin çevresinde güvenlik önlemleri alarak arama kurtarma çalışmalarına başladı. Yaralanan kişilerden 1’inin hastaneye sevk edildiği bildirildi.
VALİ KÖK’TEN AÇIKLAMA
Olay yerine gelen Nevşehir Valisi Hüseyin Kök, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Basın mensuplarına açıklamada bulunan Kök, çökme nedeniyle 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
Kayaların altında cenazelerin bulunduğuna ilişkin bilgiler üzerine ekiplerin bölgedeki çalışmaları devam etti.
BÖLGEDE DAHA ÖNCE DE ÇÖKMELER YAŞANDI
Kapadokya’da geçmiş yıllarda da peribacalarında çökme olayları meydana geldi. 2024 yılında kar yağışının ardından gevşeyen tüf kayadan oluşan bir peribacası çökmüş, olayda can kaybı yaşanmamıştı. 2025 yılında ise başka bir peribacasında kısmi çökme meydana gelmiş, jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi almıştı.
Kaynak:HABER MERKEZİ / AJANSLAR

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.