Kaplıcalar diyarı Kızılcahamam misafirlerini bekliyor

Kaplıcalar diyarı Kızılcahamam misafirlerini bekliyor

Kızılcahamam şifalı suları, doğa güzelliği ve lezzetleriyle misafirlerini bekliyor.

Ankara’nın su cenneti Kızılcahamam’da yeni bir termal su kaynağı bulundu. Belediye Başkanı Muhittin Güney’in çalışmaları sonucunda ortaya çıkartılan 322 metre derinlikte 70 santigrat derece sıcaklıktaki termal su kaynağının, Kızılcahamam’a ekonomik açında sunağı katkının büyük olması bekleniyor. 
Kızılcahamam denilince akıllara bozkırın ortasında bir vaha gibi duran Soğuksu Milli Parkı, ünlü bazlaması ve tabi ki şifalı olduğu tespit edilmiş kaplıca suları geliyor. Şehir merkezine 80 km uzaklıkta olan Kızılcahamam, şifalı kaplıcaları, doğal güzellikleri ve eşsiz yemekleriyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Başkent’in yanı başındaki bu güzel ilçe, hem şifalı suları ile sağlık turizmi hem de doğal güzellikleri ve tabiatıyla doğa turizmi açısından önemli bir merkez oldu. 

ŞİFALI SULAR

3-001.jpg

Termal turizmi açısında önemli yere sahip Kızılcahamam’da biri ilçe merkezinde diğer ise Seyhamamı’nda olmak üzere iki termal merkez bulunuyor. Kızılcahamam Belediyesi tarafından Küçük Kaplıca önünde bulunan yeni termal su kaynağı ile bu merkezlerin sayısının üçe çıkması bekleniyor Eski çağlardan bu yana şifa dağıtan Kızılcahamam kaplıcaları, romatizma hastalıkları, böbrek ve idrar yolu hastalıkları ile kemik-eklem ve kadın hastalıklarına iyi geldiği tespit edilmiş. Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de şifa arayanlara umut olan Kızılcahamam’a gelenler, belediye ait olan pansiyonların yanı sıra özel pansiyonlarda ve otellerde de konaklayabilir.

BOZKIRDAKİ BİR VAHA GİBİ

foto-(1)-(16).jpg

Su kaynaklarıyla olduğu kadar doğal güzellikleriyle de öne çıkan Kızılcahamam doğaseverlerin ve sakinliği arayanların uğrak noktası. Özellikle, Anadolu’da bozkırın ortasında bir vaha gibi yükselen Soğuksu Milli Parkı, yaz aylarında serinlemek, kışın kara doymak isteyenlerin yoğun ilgi gösteriyor. Piknik alanlarının yanı sıra doğal hayatında aynı zamanda devam ettiği parkta ayı, kurt, kara akbaba, yaban domuzu ve nesli tükenmekte olan vaşaklara ev sahipliği yapıyor. Ayrıca park sahasında toplamda 200’e yakın kuş çeşidi bulunurken endemik olarak yetişen bitki örtüsü de özellikle bahar aylarında görülmeye değer bir görüntü oluşturuyor.

20 MİLYON YILLIK AĞAÇLAR

soguksu-(1).jpg

Parkın içerisinde doğa ile tarihin iç içe geçtiği bir nokta var ki günümüzden 18-20 milyon öncesine ait taşlaşmış ağaç fosili bulunuyor. Özellikle okullar fosil ormanı görmek için geziler düzenliyor ve öğrencilere eğitimler veriliyor. 

BAZLAMA DİYARI

bazlama-heykeli.jpg

Belediye Başkanı Muhittin Güney’in girişimleri ile ilçeye kazandırdığı değer olan ve Kızılcahamam denince akla ilk gelen bazlama gerek ilçede gerekse Başkentin merkezinde satış noktalarıyla yoğun ilgi görüyor.

56c68508-50be-44f7-9cec-827f4538d8e3.jpg

 

İlçeye gittiğiniz zaman sizi girişte bazlama heykeli karşılıyor. Ankara İstanbul yolu güzergâhındaki ilçeye vatandaşlar çoğu zaman bazlama almak için uğruyorlar. Bazlamanın yanı sıra kül çöreği, gözleme, cevizli çörekte en çok talep gören yöre yemeklerinden. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.