Kâr da ediyor

Kâr da ediyor

Başkent’te bu yıl Ramazan pidesinin fiyatı 2 lira olarak belirlenirken, Halk Ekmek pideye zam yapmadı ve bu yıl da 70 kuruştan satışa sundu. Üstelik, Halk Ekmek bu fiyattan kâr da ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nın 400 büfe ve 9 butik satış noktasıyla hizmet verdiğini anlatan İlkbahar, birkaç ay içinde yeni mağazaların da açılacağını bildirdi. İlkbahar, ramazan ayında mağazalarında 44 çeşit ürünü satışa sunacaklarını, vatandaşların uygun fiyatlardan bunları alabileceğini belirtti. 
Ramazan ayına günler kala pide fiyatları açıklandı. Ülke genelinde fırıncıların açıkladığı pide fiyatları 2 liranın altına inmezken Ankara Halk Ekmek Ramazan pidesini 70 kuruş olarak açıkladı. Halk Ekmek geçen yılki fiyata satılacak olan pideye zam yapmadı. 

Her şeye zam gelirken ramazan pidesinde bir artışa gitmeyen Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar Habervaktim muhabirlerine konuştu. İlkbahar, “Biz ürünlerimizi yapmadan önce bir maliyet listesi çıkarıyoruz. Hiçbir zaman zarar etmiyoruz. Ürün maliyetine karını da ekleyerek şubelerimizde satışa sunuyoruz. Her geçen gün daha da büyüyoruz. Her ürününüzden kâr ediyoruz. Uygun fiyatlarla hem biz hem de vatandaşımız memnun kalsın istiyoruz. Halkın hayır duasıyla ayakta kalmaya ve hizmet etmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

GÖNÜL RAHATLIGIYLA TÜKETEBİLİRLER

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, bu sene de 250 gram pideleri 70 kuruşa satacak. Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, ramazan ayı için üretim ve satış bölümlerinde gerekli hazırlıkları yaptıklarını anlattı.  Günlük 125 bin pideyi satışa sunabildiklerini aktarın İlkbahar, bu sene pide satışlarında geçen seneye göre yüzde 30'luk artış beklediklerini ifade etti.

Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, yumurtalı pidelerin kilogramının 2 lira 80 kuruş olduğunu belirtti. İkbahar, “Halk Ekmek olarak herkes yiyebilsin diye bu sene pidelere zam yapmadık. Vatandaşlar 250 gram pideyi Halk Ekmek satış noktalarından geçen seneki fiyat olan 70 kuruştan alabilecekler. Pidelerimiz el değmeden üretiliyor.  Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla bunları tüketebilir." dedi.

BÜYÜK TALEP VAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nın 400 büfe ve 9 butik satış noktasıyla Başkentlilere hizmet veriyor. Ramazan Ayı içerisinde pide ile birlikte tüm ürünlerin satışının gerçekleştirileceğini belirten Ali İlkbahar, yeni ürünlerinin de çokça talep göreceğini ifade etti. İlkbahar, “Ramazan Ayı boyunca yeni ürünlerimizden olan kurabiyelerin de bol bol talep göreceğine inanıyoruz. 3 çeşit kurabiye çıkarıyoruz. Talı, tuzlu ve çölyak hastaları için hazırladığımız kurabiyemiz bulunuyor” şeklinde konuştu. 

Halk ekmek butik satış noktalarının artması yönünde vatandaştan yoğun talep aldıklarını dile getiren İlkbahar, “Başkent’te 9 tane butik satış noktamız var. Bir yenisini de Mithatpaşa’ya açıyoruz. Bu tip mağazalarıma halktan büyük talep var. Biz de elimizden geldiği ölçüde bu talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Aileler buralara gelip hijyen ve kaliteyi görüyor. Ucuz fiyatlara gönül rahatlığıyla karnını doyurup alışverişini yapabiliyorlar” değerlendirmesinde bulundu. 

İNSANLARIN DUASINI ALIYORUZ

Vatandaşın talepleri doğrultusunda uygun fiyatlara kaliteli ürünler çıkardıklarını belirten Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, insanlardan gelen olumlu tepkilerden memnun olduklarını söyledi.
İlkbahar, “Vatandaşlar Ramazan boyunca büfelerimizden ve satış mağazalarımızdan pideyi temin edebilecek. Bilinen Halk Ekmek kalitesini pidemizde de bulabilecekler. Vatandaşlar pidemizi gönül rahatlığıyla tüketebilir. Biz Ramazan’da halkımıza ucuz ve kaliteli pide sunmak için çalışıyoruz. Her şey kâr değil. Ama bunda hem maliyetimizi çıkardık, hem de kârımızı koyduk. Buna rağmen 70 kuruşa satış gerçekleştiriyoruz. Hizmet ediyoruz ve insanların duasını alıyoruz. Bu da bizim iyi işler yaptığımızın en büyük göstergesidir” dedi.

EL DEĞMEDEN ÜRETİYORUZ

Halk Ekmek tarafından her yıl satışa sunulan Ramazan pidesi hakkında bilgiler veren Ali İlkbahar, “Bilindiği üzere pide Ramazan Ayı içerisinde halkımızın büyük önem verdiği ve sofralarından eksik etmediği gıdaların başında geliyor. Biz de Halk Ekmek olarak her Ramazan olduğu gibi bu yıl da pidemizi vatandaşa sunuyoruz. Geçen sene 250 gram pide 70 kuruştu, bu sene de aynı şekilde zam yapmadan devam ettiriyoruz. İstiyoruz ki, bu pideyi herkes yesin. Ankaralılar hiçbir şeyden mahrum kalmadan Ramazan’ı dolu dolu yaşasın. Ürünümüzün içinde bir pidede olması gereken her şey var. Buna yumurta da dahil. En büyük özelliğimiz de pidemizin el değmeden üretilmiş olması” şeklinde belirtti.  

HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.