Kar Ve Soğuk Kapıda

Kar Ve Soğuk Kapıda

Başkent’te hava sıcaklıkları bugünden itibaren 8 derece birden düşecek. Kar ve yağmura teslim olması beklenen Başkent’te don uyarıları da verildi. Bu soğuk havalarda dışarıda yatan evsiz vatandaşların da ihbar hatlarına bildirilmesi isteniyor.

 HAKAN ŞAHİN/ HABERVAKTİM-

 

Kurak bir kış geçiren Ankara bu hafta itibari ile yağışa teslim olacak.  Yeni hafta ile birlikte Ankara'da sıcaklıklar düşecek. Başkent’i etkisine alacak soğuk hava vatandaşları üşütecek.  Başkent’e bu hafta içerisinde kar yağışı gelmesi de bekleniyor.
KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Başkent için son hava tahminlerini açıkladı. Ankara'da gündüz sıcaklıklarının 0'ın altına düşmesi beklenirken, aynı zamanda hafta sonuna kadar kar yağışı olması tahmin ediliyor. Bugün itibari ile Ankara'da şok bir düşüş yaşanacak ve sıcaklıklar 8 derece birden düşecek. Meteoroloji'den alınan bilgiye göre bugün Başkent’te kar yağışlı olması bekleniyor. 
BAKAN AÇIKLADI
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da haftanın meteorolojik durumu hakkında bilgi vererek, “Özellikle Çarşamba günü aşağı yukarı Türkiye’yi kar kaplıyor” dedi.
YETKİLİLER DONA KARŞI UYARDI
Hava sıcaklıklarının sert düşüşü ile birlikte özellikle gece saatlerinde yollarda buzlanma ve don olaylarının olabileceğini bildiren Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yetkililer, sürücülerin yollardaki buzlanmalara karşı araçlarına kış lastiklerini takmadan yollara çıkmamaları gerektiğini belirtti.  Diğer taraftan geceleri eksi derecelerde sert soğukları görecek olan Başkent’te en düşük sıcaklık Cuma gecesi eksi 5 derece ile yaşanacak.
 

EVSİZ GÖRÜRSENİZ TELEFONLARA SARILIN
Soğuk günlerin gelmesi en çok sokaklarda yaşayan evsizleri etkileyecek gibi görünüyor. Sert soğukların yaşanacağı günlerde, geceleri sokaklarda kalan insanların donarak hayatlarını kaybetme olasılıkları bulunuyor. Bu havalarda donma tehlikesi yaşayan evsizlerin Alo 153’e bildirilerek yardımcı olunması bildiriliyor. Bununla birlikte Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Sosyal Destek Hattı olan 183’ten de yardım istenebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.