Kar yağışı kaza getirdi

Kar yağışı kaza getirdi

Soğuk hava ve kar yağışı, sabahın erken saatlerinde yollarda buzlanmaya sebep oldu. Buzlanma sonucu Protokol Yolunda zincirleme kaza meydana gelirken ölen ya da yaralanan olmadı.

Soğuk hava ve kar yağışı, sabahın erken saatlerinde yollarda buzlanmaya sebep oldu. Buzlanma sonucu Protokol Yolunda zincirleme kaza meydana geldi. Kazalarda ölen ya da yaralanan olmadı.

Gizli buzlanmaya dikkat

Olumsuz hava koşuları nedeni ile zor anlar yaşayan dikkatsiz sürücüler kazaya sebebiyet verirken, yetkililer kar yağışıyla birlikte trafik kazalarının sayısında büyük bir artış yaşandığını belirtti. Yetkililer “Kazalar kar yağışı nedeniyle yolun kayganlaşmasının yanı sıra yakın takip, dikkatsiz araç kullanma, hız ve sürücülerin hazırlıksız bir şekilde yola çıkmaları sonucu meydana geliyor.” dedi. Çok miktarda maddi hasarlı kaza da olduğunu bildiren yetkililer, sürücülere şu önerilerde bulundu: “Yola çıkacak olan sürücüler, araçlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundursunlar. Hız kurallarına uysunlar ve takip mesafesine uysunlar. Gizli buzlanma riskine karşı dikkatli olsunlar.” 

Feyzullah DOĞRU/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.