Karabük, üniversite şehirleri arasında zirvede: İl sınırlarında 5 kişiden birisi öğrenci

Karabük, üniversite şehirleri arasında zirvede: İl sınırlarında 5 kişiden birisi öğrenci

HIV (+) ve HPV (+) vakalarında artış yaşandığı iddiaları ile Türkiye gündemine oturan Karabük ile ilgili dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. YÖK verilerine göre, nüfusunun yüzde 19,02’sini öğrencilerin oluşturduğu Karabük bu alanda zirvede yer alıyor.

Karabük’te üniversite öğrencilerinin HIV ve HPV bulaşışı sebebiyle hastanelere yığıldığı iddiası gündemden düşmüyor. Sosyal medyada etkileşim rekoru kıran paylaşımların ardından yetkililerden açıklamalar arka arkaya geliyor.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü’nün ardından şimdi de Karabük Üniversitesi'nden açıklama geldi. Rektörlük tarafından yapılan yazılı açıklamada, hastanelere HPV ve HIV şüphesiyle başvuran vatandaş sayısında bir artış yaşanmadığı vurgulandı.

1.jpg

KARABÜK ZİRVEDE

Gelişmeler yakından takip edilirken Karabük ile ilgili dikkat çeken bir istatistik ortaya çıktı. Yükseköğretim Kurulu verilerine göre Karabük, “il nüfusu içindeki öğrencilerin toplam nüfusa oranı” baz alındığında Türkiye’de zirvede yer aldı. Onu sırasıyla Bayburt ve Isparta takip etti. Eskişehir ise ilk 5 şehir içine giremedi.

1-Karabük: %19,02

2-Bayburt: %16,27

3-Isparta: %15,32

4-Gümüşhane: %13,54

5-Kırıkkale: %12,48

6-Burdur: %11,81

7-Bolu: %10,21

Türkiye: %4,64

Kaynak:Yükseköğretim Kurulunun 2020/2021 yılı verileri esas alınmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.