Karabük'te yaşanan sır ölüme 'cinayet' iddiası
Bir tren makinisti geçtiğimiz günlerde, Karabük Filyos Çayı’nda cansız beden bulmuştu. Vefat eden kişinin onucunda Gabon uyruklu Danys Dinabongho Ibouanga olduğu belirlendi. Dinabongho’nun kardeşinden ise şok iddia geldi.
Bir tren makinisti geçtiğimiz günlerde, Karabük Filyos Çayı’nda cansız beden bulmuştu. Vefat eden kişinin onucunda Gabon uyruklu Danys Dinabongho Ibouanga olduğu belirlendi. Dinabongho’nun kardeşinden ise şok iddia geldi.
Karabük Filyos Çayı’nda cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu Danys Dinabongho Ibouanga için arkadaşları ‘Adalet istiyoruz’ yazılı dövizlerle üniversite içinde yürüyüş yaptı. Dinabongho’nun erkek kardeşi Orphe Moise ise 3 ay önce Türkiye'ye gelen kardeşinden geçen cumartesi gününden itibaren haber alamadığını belirterek, öldürülmüş olabileceğinden endişe ettiğini aktardı.

‘DİNA İÇİN ADALET’ YÜRÜYÜŞÜ
Yetkililerden bilgi alamadıklarını öne süren uluslararası öğrenciler Karabük Üniversitesi’nin rektörlük binası önünde toplandı. Dinabongho’nun fotoğrafı ve ‘Dina için Adalet’ yazılı dövizler taşıyan grup, Fransızca sloganlar atarak üniversitenin ana girişine yürüdü. Çevik Kuvvet ekipleri, TOMA ve kalkan ile üniversite çıkışını kapatarak grubun dışarı çıkmasına izin vermedi. Bir süre ‘Dina için Adalet’ diye bağıran grup polis ekiplerinin ikna etmesiyle üniversite içine geri döndü.

“NEDEN HEP BİZ ÖLÜYORUZ?”
‘Dina’ya adalet! Ne ayıp’ yazılı döviz taşıyan Orphe Moise, kız kardeşini son olarak geçen cumartesi günü gördüğünü belirterek, "Adalet istiyoruz. Dün emniyete gittim, bana sorular sordular. Kız kardeşim için adalet istediğimi söyledim. Türkiye'de yeniydi. Okumaya gelmişti. Burada öldürüldü. Neden hep siyahlar öldürülüyor? Kız kardeşimi kim öldürdü bilmek istiyorum, suçlu kim? bunun cinayet olduğunu düşünüyorum" dedi.

TEK BAŞINA ORMANDA YÜRÜYÜŞE ÇIKMIŞ OLAMAZ
Sudan uyruklu Yara Abounaida, "Buraya destek vermeye ve adalet aramaya geldik. Huzur içinde yatsın. Öğrenciydi, buraya geleli 4 ay olmamıştı. Kendi başına ormanlık alana yürüyüşe gitmesi mantıklı gelmiyor. Biz gerçeği istiyoruz. Ona ne olduğuna dair yetkililerin ve üniversitenin bize açıklama yapmasını istiyoruz. Biz sadece öğrenciyiz, bizim güvenliğimiz her şeyden önemli" dedi.
Siyahilerin zaman zaman tacize uğradığını öne süren Prince Festus ise "Böyle bir olay bir beyazın başına gelseydi böyle davranılmazdı. Otopsiye alındığını biliyoruz. Bu mevsimde kimse nehre yüzmek için girmez. Sadece boğulduğuna inanmıyoruz bizce biri onu öldürüp nehre attı" iddiasında bulundu.

ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada, "Yapılan otopsi sonucu ön raporda, herhangi bir cinsel saldırı bulgusuna rastlanmadığı, herhangi bi kesici delici alet yaralanması, ateşli silah yaralanması tespit edilmediği, ölüm olayının suda boğulma şeklinde meydana geldiği, filyos çayına girmeden önce ölüm olayının gerçekleşmediği anlaşılmıştır." ifadeleri kullanarak incelemelerin devam ettiği belirtildi.
Öte yandan soruşturmayı sürdüren jandarma ekipleri bölgeye giden taşıtları ve Filyos Çayı’nı gösteren güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ekipler Dinabongho’nun sır ölümünün cinayet olması ihtimali de dahil olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmasını sürdürüyor. Dinabongho’nun kesin ölüm nedeninin önümüzdeki günlerde tamamlanacak otopsi raporuyla aydınlatılması bekleniyor
DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.