Karapürçek’te Türkiye esintisi: En çok hayvan Erzurum’dan geldi!

Karapürçek’te Türkiye esintisi: En çok hayvan Erzurum’dan geldi!

Kurban Bayramı yaklaşırken, Türkiye’nin en modern kurban pazarlarından biri olan Karapürçek Kurban Satış Alanı'nda Türkiye’nin birçok şehrinden gelen hayvanlar, alıcılarını bekliyor.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Pazarlarda, marketlerde ve kurban pazarlarında Kurban Bayramı heyecanı en üst safhaya çıktı. Vatandaşlar gerek kurban kesimi için gerekli malzemeleri temin etmede gerekse de bayramda misafirlere yapılacak ikramları hazırlamada son günleri yaşıyor. Bir yandan da kurban pazarlarında hayvan satışları devam ediyor. Bu kapsamda Ankara’nın en heyecanlı noktalarından biri de Karapürçek’te bulunan Türkiye’nin en modern kurban satış alanı oldu. Karapürçek Kurban Satış Alanı’na Türkiye’nin pek çok ilinden hayvan getirilirken, bu anlamda liderliği Doğu Anadolu Bölgesi aldı. Karapürçek’e en çok hayvan ise Erzurum’dan getirildi.

KARS-ARDAHAN-ERZURUM EN ÖNDE

Karapürçek Kurban Satış Alanı’nda yüzlerce hayvan bulunuyor. Genel olarak İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nden gelen hayvanlar, vatandaşlar tarafından satın alınıyor. Pazar alanına en çok hayvan Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan bölgelerinden geldi. Özellikle Erzurum'dan gelen hayvanlar, bu alanda pazarda lider oldu.

karapurcek-3.jpg

FİYATLAR BİRAZ DAHA DÜŞEBİLİR

Büyükbaş hayvan yetiştiricileri, Altındağ’da bu sene aşırı durgunluk yaşandığını söyledi. Geçen sene hastalık olmasına rağmen bu yıldan daha iyi satış olduğunun altını çizen vatandaşlar, fiyatlarda yaşanan aşırı artışın durgunlukta önemli rol oynadığını aktardı. Bayrama 3 gün kala büyükbaş hayvan yetiştiricileri fiyatların ilerleyen günlerde biraz daha düşmesinin tahmin edildiğini bildirdi. Şu an için satışlarda ve pazarda durgunluk hakim olurken, Karapürçek Kurban Satış Alanı’na gelen az sayıda vatandaşın genellikle fiyat aramaya ve bilgi almaya geldiği gözlerden kaçmadı.

karapurcek-4.jpg

KARAPÜRÇEK KURBAN SATIŞ ALANI'NA NASIL GİDİLİR?

Karapürçek Kurban Satış Alanı, Altındağ ilçesinde Karapürçek Mahallesi'nde bulunmaktadır. Alıcılar, özel araçlarıyla veya toplu taşımayla pazara ulaşabilirler.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.