Kayseri’de kayak kampı

Kayseri’de kayak kampı

Darüşşifa Eğitim Kurumları öğrencileri Kayseri Erciyes’e düzenlediği Kayak Eğitimi Kampında profesyonel kaymayı öğrendi.

İlk gün düz alanlarda kayak malzemelerinin nasıl kullanılacağı, nasıl taşınacağı, durma ve dönme gibi hareketleri kavrayan öğrenciler; ikinci gün kar sapanı tekniği ile duruş ve dönüşleri öğrendiler; üçüncü gün ise Erciyes Kayak Merkezi’nin zirvesinden profesyonel hocalarla kaymayı öğrendiler.

img_1819.jpg

Darüşşifa, çocukların özgüvenini ve kendi başına hareket etme becerisini geliştiren bu etkinlikle öğrencilerin hayatlarına önemli bir hobi ve değer katmanın haklı gururunu yaşadı. 
Kendisi de Profesyonel kayakçı olan ve organizasyonu düzenleyen Darüşşifa Ortaokulu Müdürü Süleyman Topal “Sporun çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerinde etkisinin çok büyük olduğunu biliyoruz ve bu sebeple onlara her anlamda katkı sağlayacak organizasyonlarla buluşturuyoruz.

 

img_1697-001.jpg

Bu yüzden doğa sporlarını da sevmelerini hedef aldığımız 70 kişilik bir kayak kampı düzenledik. Kampımızın amacı profesyonel anlamda kayağı öğrenmek ve hobi olarak hayata katmaktı. Çocukların memnun dönmesi de amacımıza ulaştığımızı gösterdi.” dedi. 
Sporun küçük yaşta başlamasının öneminin farkında olan Darüşşifa, okul içerisinde ve kulüplerle gerçekleştirilen spor dallarının dışına çıkarak öğrencilerin mental gelişimi destekleyen ve tüm vücut kaslarını kullanmayı sağlayan bir doğa sporu olan kayağa yönlendirerek onların ufkunu açtı.
Hiç kaymayı bilmeyen öğrencilerin kayak sporunu kendi başlarına kayacak kadar öğrendiği  eğitim, öğrenciler tarafından büyük bir mutluluk kaynağı olurken, sonuçları gören veliler tarafından da büyük beğeni aldı.

Feyzullah DOĞRU /HABERVAKTİM

 

010000.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.