KAZAN’A DÖRT DÖRTLÜK PROJE

KAZAN’A DÖRT DÖRTLÜK PROJE

Kazan’ın başarılı Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ilçede yakın zamanda 4 tane dev projeye imza atacaklarını açıklayarak, Türkiye’nin Kanal İstanbul’dan sonraki en büyük projenin savunma alanında Kazan’da olacağını duyurdu.

DOĞAL YAŞAM

Başkan Ertürk hem Kazan’a hem de Ankara’ya çok şeyler katacak projeleri hakkında Habervaktim aracılığıyla şunları söyledi: “İlk müjdemiz; 1. Etabını tamamladığımız Ova Çayı 2 ve 3. Etap rekreasyon çalışması. Şuanda iş makineleri çalışmaya başladı. Şehri ikiye bölen Ova Çayı’nda, sandal sefasından tutunda oltayla balık tutma keyfine, etrafında kafe, spor ve oturma alanlarına kadar kapsamlı bir proje”

HAVAALANI YOL PROJESİ

“İkinci müjdemiz; Kazan-Esenboğa arası 80 Kilometrelik yolu 17 kilometreye düşürecek duble yol projesi. Bu yıl yapımına başlanacak. Bu yolla, iki komşu ilçe Çubuk ve Kazan’ı yakınlaştırmanın yanında Kazan’a yeni bir hava alanı yapmış kadar olacağız”

KIZILAY’A DİREKT ULAŞIM

“Üçüncü müjdemiz; Susuz- Kurtboğazı arası E5 Karayolunun iki şeritten üç şeride çıkarma projesi. Bu sayede Kazanlılar, Kızılay’a kadar hiçbir kavşak ve ışıkta durmadan varabilecekler”
SAVUNMA SANAYİİ

“Dördüncü ve En büyük projemiz ise “Cumhurbaşkanımızın da en büyük hayallerinden birisi olan Savunma Sanayii kümelenmesi olacak. Türkiye’nin Kanal İstanbul’dan sonra en büyük projesi olacak Savunma Sanayi Kümelenmesi ile 20 bin kişiye istihdam sağlanacak. Bu proje için 7 milyon metrekare alan ayrıldı ve alanda çalışmalar başladı” 

 

UĞUR ÖĞÜT/ HABERVAKTİM-

 

Kazanlılara Habervaktim aracığıyla 4 yeni proje müjdesi veren Lokman Ertürk, “En büyük projemiz ise Cumhurbaşkanımızın da en büyük hayallerinden birisi olan Savunma Sanayii kümelenmesi olacak. Türkiye’nin Kanal İstanbul’dan sonra en büyük projesi olacak Savunma Sanayi Kümelenmesi ile 20 bin kişiye istihdam sağlanacak. Daha da önemlisi Türkiye’nin savunma sanayi konusunda dışa bağımlılığını en asgariye düşürecek bir proje. Bu proje için 7 milyon metrekare alan ayrıldı ve alanda çalışmalar başladı” dedi.

EN BÜYÜK PROJEMİZ HUZURLU ORTAM

Ertürk, “Farklı ilden, kültürlerden, etnik gruptan bu kadar insanın huzur içinde bir arada yaşadığı bir ilçe meydan getirdiysek ve Türkiye’de adli olayların en az olduğu bir ilçe yaptıysak en büyük projemiz budur. Huzur ve güven ortamında büyüyen bir ilçede bugün birçok ilde olmayan Belediyemiz Hizmet binasını defalarca yapma şansınız vardır” diye konuştu. 

81 İLDEN İNSAN VAR

Kazan gelişmeye açık bir ilçe ve her geçen gün yatırımlarınızla büyüyor "Bu güne kadar yaptığım en iyi, en iddialı projem" diyebileceğiniz proje hangisidir.

Büyük küçük demeden, bir kişi de olsa istihdam sağlayacağını öğrendiğimiz her yatırımcının kapısına gittik ve yatırımını Kazan’a değerlendirmesi için yerel yönetimler olarak her türlü kolaylığı sağlayacağımızı belirttik. Bugün irili ufaklı 3500 işletmeye ulaştı. 50 bin nüfuslu Kazan’da 65 bin sigortalı çalışan var. Kazan demografik yapısı yönünden Türkiye’nin tüm renklerini içinde barındıran ve 81 il’den ailenin yaşadığı bir ilçe. Çoluk çocuklarıyla rızkının peşine düşen bu insanlar Kazan’a akın etti. Bir bohçası ile Kazan’a gelenlere komşusu oturma gurubunu, bir diğeri mutfak takımını bir diğeri çeyizini bozup verdi. Nüfus 10 yılda, 15 binlerden 50 binlere ulaştı. Sorunuza gelecek olursak, farklı ilden, kültürlerden, etnik gruptan bu kadar insanın huzur içinde bir arada yaşadığı bir ilçe meydan getirdiysek ve Türkiye’de adli olayların en az olduğu bir ilçe yaptıysak en büyük projemiz budur. Huzur ve güven ortamında büyüyen bir ilçede bugün birçok ilde olmayan Belediyemiz Hizmet binasını defalarca defalarca yapma şansınız vardır. 

KAZANLILARA MÜJDE

Kazanlılara müjde olarak verebileceğimiz bir projeniz var mı?

Ne mutlu bizlere ki; Kazanlılara müjde olarak verebileceğimiz bir değil 4 tane dev projemiz var ve tümünün ilk adımı atıldı. İlk müjdemiz; 1. Etabını tamamladığımız Ova Çayı 2 ve 3. Etap rekreasyon çalışması. Şuanda iş makineleri çalışmaya başladı. Şehri ikiye bölen Ova Çayı’nda, sandal sefasından tutunda oltayla balık tutma keyfine, etrafında kafe, spor ve oturma alanlarına kadar kapsamlı bir proje.

HAVAALANI YOLU PROJESİ

İkinci müjdemiz; Kazan-Esenboğa arası 80 Kilometrelik yolu 17 kilometreye düşürecek duble yol projesi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek’te açıkladı zaten. Bu yıl yapımına başlanacak. Bu yolla, iki komşu ilçe Çubuk ve Kazan’ı yakınlaştırmanın yanında Kazan’a yeni bir hava alanı yapmış kadar olacağız.

KIZILAY’A DİREKT ULAŞIM

Üçüncü müjdemiz; Susuz- Kurtboğazı arası E5 Karayolunun iki şeritten üç şeride çıkarma projesi. Bu sayede Kazanlılar, Kızılay’a kadar hiçbir kavşak ve ışıkta durmadan varabilecekler. Ayrıca, diğer ilçelerde yaşayanlar, stresli bir haftanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek’in talimatlarıyla rekreasyonu tamamlanan ve bugün çok modern hale getirilen Kurt Boğazı Barajı Mesire alanına çok rahat ulaşabilecekler.

20 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM

Dördüncü ve En büyük projemiz ise “Cumhurbaşkanımızın da en büyük hayallerinden birisi olan Savunma Sanayii kümelenmesi olacak. Türkiye’nin Kanal İstanbul’dan sonra en büyük projesi olacak Savunma Sanayi Kümelenmesi ile 20 bin kişiye istihdam sağlanacak. Daha da önemlisi Türkiye’nin savunma sanayi konusunda dışa bağımlılığını en asgariye düşürecek bir proje. Bu proje için 7 milyon metrekare alan ayrıldı ve alanda çalışmalar başladı. 

HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜYOR

Kazan olarak Termal Turizm'de büyük bir atılım yaptınız bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ekibimle birlikte “hayalleri gerçeğe dönüştürme” ilkesinden yola çıkarak Kazan için önce hayal ettik sonra elimizden gelenin en iyisini yaparak hayallerimizi gerçeğe dönüştürdük.  Teknik araştırmalara başladığımızda, bize boşuna maceraya koşmayın diyenler oldu ama biz Yılmadan, yorulmadan, heyecan ve şevkle çıktığımız bu yolda çalışmalarımızın ve inancımızın meyvelerini 3 yıl sonra aldık. Bulduğumuz termal su Türkiye’nin mineral değerleri bakımından en kaliteli suları arasında yer alıyor. Termal Suyun içilebilir olması da tercih nedenini arttıran diğer bir ayrıntı. Çıkarılan termal suyla birlikte hemen işe koyulduk ve 5 Yıldızlı Termal Otel ve Sağlık Merkezi’nin temelini attık. Otel ve sağlık merkezini bir yılda açılışa hazır hale getirdik. Bu sayede Ankara’nın kongre ve istişare toplantıları gibi büyük organizasyonlarının merkezi olma yolunda büyük bir adım atmış olduk. Bu tür yatırımları arttıracağız.

Ayrıca termal suyun çıkarılmasının ardından Kaplıca ve Termal Hamam yaptık. Kadın ve Erkekler için ayrı ayrı hizmete soktuğumuz Kaplıcamız Bugün Ankara’dan da birçok konuğu ağırlıyor.  Yine ilçemize kazandırdığımız yarı olimpik yüzme havuzlarımızın ısıtma sorununu da doğalgaz yerine termal su ile giderdik. Bu sayede her ay yaklaşık 50 Bin TL tasarruf sağlıyoruz.

KAZAN YATIRIMCI İÇİN EN İYİ NOKTA

Buradan Termal Turizm konusunda yatırımcılara bir çağrınız var mı?

Türkiye’nin en kalabalık ikinci şehri Ankara. Ankara’dan şehir dışında bulunan termal merkezlere giden binlerce insan var. İstatistikleri ortada.  Kızılay’dan Ego otobüsleriyle 40 dakika mesafede bulunan Kazan bu alanda yatımcılar için en iyi nokta. Doğası, ulaşımı ile Kazan bu konuda biçilmiş kaftan. Yatırımlarını Kazan’da değerlendiren işadamları sermayelerini hep arttırdılar. Kazan yatırımcısının yüzünü güldüren bir şehir olduğunu 10 yıla aşkın bir süredir gösteriyor. Henüz bu konuda bakir olan Kazan’da yatırımlarını değerlendirecek olanlar pastada en büyük paya sahip olacaklar. Termal suyumuz bol ve çok değerli. Bizler de yerel yönetimler olarak yatırımcılara tüm kolaylıkları sağlamaya hazırız.

ÇOK AMAÇLI HİZMET BİNASI

Büyük uğraşlar sonrası yeni Belediye binanızı tamamladınız ve binaya geçtiniz Kazan ve Kazanlılar için Belediye binası ne ifade edecek?

Yeni binamız bodrum katlar dahil 19 kat olarak inşa edildi. İçerisinde hizmet müdürlüklerinin yanı sıra AVM’ler, sinema, toplantı ve nikâh salonları ile günün ihtiyaçları göz önünde bulundurularak teknolojik verilerle donatılmış şekilde inşa edilmiştir. Bizim için yeni bir hizmet binası zorunlu hale gelmişti. Türkiye’de en fazla göç alan ilçeler arasında yer alan Kazan’da haliyle müdürlük ve personel sayımızda da artışlar oldu. Dolayısıyla mevcut belediye binamız her anlamıyla yetersiz kalıyordu. Yeni hizmet binamız mimarisiyle de Kazan’ın gelecek vizyonu açısından önemli bir yapıdır.

İMKANSIZ BAŞARILDI

Kazan’ın tarihinde 2 dönem üst üste belediye başkanlığı yapan çıkmazken siz üçüncü dönem de de ezici bir çoğunlukla kazandınız. Burada en büyük etken nedir ve son olarak Kazanlılara bir mesajınız var mı?

Bir şey söylememize gerek yok aslında, Kazanlılar her şeyin farkında. Ak Parti’nin siyasi hayatta adım attığı andan itibaren Kazan’da bir “imkansız” başarıldı. Bir araya gelmesi pek mümkün görünmeyen partilerin nasıl bir araya geldiğini gördük.  Türkiye’de seçime giren birçok parti var ancak Kazan’da söz konusu yerel seçimler olunca tek çatı altında birleşip öyle çıkıyorlar karşımıza. Kazan’da yerel seçimler Ak Parti adayı ile başka bir parti çatısı altında birleşmiş diğer aday arasında geçiyor. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın milli duruşundan aldığımız güç kudret, gerekse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden tecrübelerinden faydalanarak yaptığımız çalışmalar bizlere başarıyı getiriyor. Tabi hükümetimizin çalışmaları ortada. Türkiye’nin nereden nereye geldiği ortada. Bu sayede yerel seçimler yaklaştığında yatırımları bırakıp yerel seçimleri kazanmak için özellikle hazırlanmıyoruz.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.