KEÇİÖREN ÇİFTE FİDANLA GÜZELLEŞECEK

KEÇİÖREN ÇİFTE FİDANLA GÜZELLEŞECEK

AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, birkaç içinde örnek bir projeye imza atacaklarını duyurarak, Keçiören’de yeni doğan her çocuk için fidan dikeceklerini, bu fidanları doğan çocuk adına sertifikalandıracaklarını söyledi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Zafer Çoktan, makamında ağırladığı Habervaktim’e Keçiören ile ilgili çapıcı açıklamalarda bulundu. Çoktan, Keçiörenlilerin merakla beklediği metronun yakın zamanda açılacağı müjdesini verdi. Yanan Osmanlı Pazarı’ndaki son gelişmeleri de Habervaktim ile paylaşan Başkan Çoktan, 2-3 aya dükkanların bitirilip esnafa teslim edileceğini duyurdu. Keçiören’de örnek bir projeye daha imza atacaklarını açıklayan Çoktan, “Keçiören’de doğan ve ilçemize kayıtlı bebekler için hatıra ormanımızda bir fidan dikeceğiz. Her bir fidan için doğan bebeğin adına sertifika düzenleyeceğiz” dedi.
Kendinizden bahsedebilir misiniz?
-1974 Almanya doğumluyum. Aslen Ankara Kalecikliyiz. 1992 yılında Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldum. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1998 yılından bu yana Ankara’da serbest avukatlık yapıyorum. Ak Parti Keçiören İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde iken 30 Mart 2014 mahalli idareler seçiminde Belediye Meclis Üyesi seçildim. Halen Keçiören’de daimi encümen ve Ak Parti grup sözcüsü olarak görevine devam etmekteyim. Evli ve üç çocuk babasıyım.
İlçe Başkanı olarak ne zamandır görevdesiniz?
-2014’ün Temmuz ayından beridir AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı görevimi yürütüyorum.
890 BİN NÜFUSU VAR
Keçiören Türkiye’nin en kalabalık ikinci ilçesi konumunda bu durum sizi zorluyor mu?
-İlçemiz 890 bin nüfuslu olduğu gibi nüfusu hızla artan bir ilçe. Ovacık imar planı çıktığında 1 milyonu rahatlıkla geçebilecek pozisyonda. Anadolu’daki birçok ilden daha büyük bir ilçeyiz. Bunun avantajları olduğu gibi dezavantajları da var tabii ki.
Ne gibi başkanım?
-Çok büyük ilçe olmasından dolayı düğünümüz, cenazemiz eksik olmaz. Keçiören’de 51 büyük mahalle var.
15 BİN KİŞİLİK KADROMUZ VAR
Yüzbinlerce kişiye yetişebilmek için kaç kişilik bir kadroya sahipsiniz?
-60 ana kademe asıl ve yedek yönetim kurulu üyemiz var. Kadın gençlik kolları toplam 180 kişi. Bunların 51’er de mahalle başkanları var. 250 civarında ana kadromuz var. Onun dışında her bir mahallenin yönetim kurulu var onlar da 20’şer kişiden oluşuyor. Sandıkların başında oturanlar partililerimizle de biz sürekli irtibat halindeyiz. Teşkilat çalışmalarımızda sürekli görev alıyorlar. Yani şuanda Keçiören’de 15 bine yakın faal bir kadromuz bulunuyor. Her üyemizin her vatandaşımızın her türlü hastalığına, düğününe cenazesine, özel günlerine bir şekilde yetişmeye çalışıyoruz.

 

314 BİN AK PARTİ’YE OY
Üye sayınız ne kadar?

-AK Parti’nin Keçiören’de 116 bin 460 üyesi var.
Son seçimde kaç bin oy aldınız?
Keçiören’den 314 bin oy aldık. Yani bu yüzde 55.5 oranında.
YURTDIŞINDAKİ KEÇİÖRENLİLERE ULAŞTIK
Başkanım Keçiören’de yaşayanlar kadar, Keçiören nüfusuna kayıtlı ancak yurtdışında olan kişilerle ilgili de bir çalışmanızın olduğunu duydum nedir o çalışmalar?
-İkinci ikametgâhı Keçiören olan ama yurtdışında yaşayan yaklaşık 2 bin seçmene Keçiören İlçe Başkanlığı olarak bir mektup gönderdik.  Hemen hemen dünyanın her yerinde yaşayan Keçiörenlilere ulaştık. Bunların tamamına sosyal ve siyasal sorumluluk anlamında emin olun “bizim partimize oy verin” diye de değil. Bu ülkedeki istikrarsızlığın, huzursuzluğun, belirsizliğin sona ermesi için “gidin oyunuzu kullanın” şeklinde bir mektup yazdık. O kadar güzel bir meil ve mektup yoluyla o kadar güzel dönüşler oldu ki, mektubu okuduğunda ağlayan kişiler olmuş. “Çok teşekkür ederiz. Memleketimizden hatırlanmak çok güzel” şeklinde onlarca kişiden tebrik ve teşekkür mektubu aldık. Bu bizim için bu gurur verici bir şeydir.
SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDEYİZ
Keçiören Belediye Başkanı Sayın Mustafa Ak ile sürekli görüşür müsünüz?

-Belediye Başkanımız ile sürekli irtibat halindeyiz. Başkanımız sağolsun teşkilat çalışmalarımıza sürekli katılım sağlıyor. Çok uyumlu bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.
1 milyona yakın nüfus ve dar bir alan Keçiören’i nasıl etkiliyor?
Şehir planlaması noktasında Keçiören’in psikolojik anlamda zor bir durumda olduğunu gösteriyor. Çünkü dar bir alanda bir milyon insanın yaşaması trafiği de alt yapıyı da,  imar yapılanmasını da etkiliyor. Alanımızın dar olması sosyal kültürel faaliyetler için ayrılacak yerlerin de kısıtlanması anlamına geliyor. Şuanda Bağlum tarafı sadece imar ve yapılaşmaya açık diğer kısımlar dolmuş vaziyette. Çoğu yer 80’li yıllardan yapılmış ve kesinleşmiş imar planından ibaret.
KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLAYACAK
Bu konuyla ilgili bir çalışmanız olacak mı?

-Benim şahsi kanaatimi soracak olursanız. Bizim de bu yönde çalışmalarımız var. Artık Keçiören’in girişinden başlamak üzere yeniden bir kentsel dönüşüm başlayacak. Şuanda bazı noktalarda lokal kentsel dönüşüm projeleri sürüyor ama genel kentsel dönüşümle ilgili Başkanımız Mustafa Bey ile aynı kanaatteyiz. Bu iş olmak zorunda yoksa bu sıkıntı çözülmez.
METRONUN AÇILMASINA AZ KALDI
Başkanım herkesin merakla beklediği metro ile ilgili çalışmalar ne durumda?

-Sayın Bakanımız yakın zamanda buraya geldi. Keçiören Metrosu’nu da gezdi. Bu yılın ikinci yarısında metronun açılacağını söyledi. Metro açıldığı zaman Keçiören’in trafiği de çok ciddi manada azalmış olacak. Toplu taşıma araçlarında da bir azalma olacak ister istemez. Belli merkezlerden insanlarımız Ulus, Kızılay’a rahat bir şekilde ulaşacak.
OSMANLI PAZARI İKİ AYA BİTİYOR
Geçtiğimiz aylarda yanan Osmanlı Pazarı ile ilgili son durum nedir?
-Üzücü olayın ardından o bölgede birkaç hafta boyunca kamp kurduk. İktidar partisinin ilçe başkanı olmamız hasebiyle o sorumluluk duygusuyla elimizden gelen katkıyı mağdur esnafımıza sağlamaya çalıştık. 250 kişinin tamamına 1 hafta içerisinde paraları ödendi.  Pazarın projesi de bitti. 2 ya da 3 ay içerisinde yapımın bitmesini bekliyoruz. Biliyor musunuz orayla ilgili bir yansıma gördüm?
ESNAF BİZE GÜVENİYOR
Nedir Başkanım?
Böyle bir olayda genelde esnaf gerek Hükümet’e gerekse de yetkililere tepki duyardı. Osmanlı Pazarı’na biz her gittiğimizde esnaf o kadar bize güven duyuyor ki “Başkanım, vekilim siz bunu yaparsınız Allah razı olsun bugüne kadar ilgi ve alakanızı hiç eksik etmediniz”  diyor. İnanılmaz bir güven ortamı oluşmuş. AK Parti iktidarından önceki yılları hatırlarsanız, siyasetçilere olan o güvenin neredeyse sıfıra indiği bir dönemden 10-12 yılda “söz vermişse yapar” diyecek boyuta gelinmiş. AK Parti’nin siyasete ve memlekete kazandırdığı en büyük iyiliklerinin birisinin de hizmetler dışında insanlara kazandırdığı bu güven duygusunun olduğunu düşünüyorum. 90 yıllarda böyle bir felaket başımıza geldiğinde vatandaşlarımız amiyane tabirle “işimiz Allah’a kaldı” diyerek ümitsizliğe kapılıyordu.
GİTMESİNE ÜZÜLDÜK
Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Keçiören’de oturuyordu ancak taşındı. Keçiören’de artık oturmaması sizi nasıl etkiledi?
-Duygusal açıdan bakarsanız Cumhurbaşkanımızın gitmesine üzüldük. Ayda bir iki defa da olsa Cuma namazında görüşme şansımız oluyordu. Keçiören’den gitmemesi için naif de olsa ufak tefek atraksiyonlarımız oldu ama ne yazık ki gitti. Dönemin Başbakanı şuan Cumhurbaşkanımızın Keçiören’deki evi bizim ilçe binamıza da çok yakın. Birkaç defa da uğramışlığı vardır ilçe binamıza.
Keçiören’de şuanda ağırlık verdiğiniz konular nelerdir?
-Seçimsiz bir dönemdeyiz. Kış ayında olduğumuz için de sosyal yardım konusuna ağırlık vermek istedik. Dolayısıyla yardıma muhtaç hem göçmen hem de kendi vatandaşımız olmak kaydıyla mahalle bazında seferberlik boyutunda diyebileceğiz yardım seferberliği başlattık.
HER DOĞAN ÇOCUĞA BİR FİDAN
Diğer projelerinizden de bahsedebilir misiniz?
-
Birkaç gün önce Orman Genel Müdürlüğü ile bir görüşme yaptım. Bizim burada Ak Parti kent ormanımız var yani hatıra ormanımız. Burada örnek bir projeye birkaç gün içinde başlıyoruz. Hatıra ormanımıza Keçiören’de doğan ve buranın nüfusuna kayıt olan her bebek için bir fidan dikeceğiz. Bakanlık vasıtası ile yapıyoruz bu projeyi. Her bir fidan için doğan bebeğin adına sertifika düzenleyeceğiz. AK Partiye oy veren vermeyen bizim için önemli değil. Vatanına, milletine hayırlı bir evlat olma temennisiyle onun adına bir fidan dikildiğine aile bir sertifika göndereceğiz. Bu faaliyet düzenli olarak devam edecek. Haftada 50 civarında kayıt olan çocuk var. Bu da her hafta 50 fidan demek.
ÇOCUK MECLİSİ KURULACAK
Çocuklar ile ilgili başka projeleriniz olacak mı?  
-Keçiören’de çocuk meclisi ya da çocuk yönetim kurulu oluşturacağız. Çok yakın zamanda olacak bu. Her gittiğim mahalle toplantısında annesiyle babasıyla gelen 10-12 yaşlarında gelen çocuklar var o kadar çok hevesliler ki. Bu çocukları bu yaştan itibaren teşkilat çalışmalarına dahil edersek bu çocuklar reşit olduğunda lise, üniversite yıllarına geldiğinde ülkesi için fikir yürüten ve ülkesi için bir şeyler yapmaya çalışan şuurlu bir vatandaş haline gelirler. Dolayısıyla dava şuuruna haiz çocuklar yetiştirebiliriz. Bu projeyi onun için düşünüyoruz. 50-60 kişilik bir çocuk yönetim kurulundan ibaret olacak.
 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.