Keçiören Filistinli kardeşleriyle buluştu

Keçiören Filistinli kardeşleriyle buluştu

Keçiören Belediyesince bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında Filistin Kültür Evi açıldı.

Kalaba Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen açılışı Filistin Büyükelçi'si Faed Mustafa ile Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak yaptı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte iki ülke arasındaki kardeşlik vurgulandı. Aynı zamanda Çankırı Kültür Evi açılışının da gerçekleştirildiği törende birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı.

Açılışa Ak parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Ak Parti Çankırı Milletvekili M. Emin Akbaşoğlu, Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Ak parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan ve Ak parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Çankırı Kurşunlu, Orta ve Ilgaz belediye başkanları, Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can, Milliyetçi Harekat Partisi Çankırı İl Başkanı Hidayet Çelik, Lübnan Büyükelçiliği'nden, Endonezya Büyükelçiliği'nden ve Birleşik Arap Emirlikleri Elçiliğinden konuklar katıldı.

Sınırları Aşan Kardeşlik

Programın açılış konuşmasını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak yaptı. Başkan Ak: " Bugün sınırları aşan kardeşlikte Filistin'le beraberiz. Ayrıca hemşeri buluşmalarında Çankırılılarla beraberiz. Sınırları aşan kardeşlik diyoruz ve bu yıl 17 ayrı ülkeyi misafir ediyoruz ve burada her zaman hasretle andığımız, onlarla beraber oluyoruz. Aynı zamanda Anadolu'nun güzelliklerini zenginliklerini ortaya koymak için hemşeri buluşmalarını gerçekleştiriyoruz. Bu katılımlar sayesinde Çankırılı kardeşlerimiz Filistinli kardeşlerimizle beraber oluyor. Yozgatlı kardeşlerimiz burada Pakistanlı kardeşlerimizle birlikte olabiliyorlar. Bu sayede ümmet bilinci de gelişmiş oluyor. Amacımız Müslümanca, ümmetçe bir yaklaşımla Ramazan-ı Şerifi idrak edebilmek. Ramazan-ı şerifin bereketinden rahmetinden ve onun mağfiretinden herkesin yararlandığı gibi bu kardeşliği beraberce yaşayalım ve yararlanalım istiyoruz." dedi. Tüm İslâm âleminin Ramazan-ı Şerifini kutlayan Başkan Ak helikopter kazasında kaybettiğimiz 13 şehidimize de rahmet diledi.

Yaşasın Türkiye Yaşasın Filistin

Program açılışında konuşan Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa ise Başkan Ak'a, tüm Keçiören halkına ve Belediye çalışanlarına teşekkürlerini sundu. Büyükelçi Mustafa: "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine Filistin'e verdiği destekten dolayı teşekkür ederim. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, hem Filistin halkının hem Filistin devletinin yüreğinde, özel bir yeri vardır. Biz Filistin halkı olarak barışı, sanatı seven bir halkız. Çok zor şartlar altında yaşamamıza rağmen bütün hedeflerimizi elde edene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu hedeflerin en başında bağımsız özgür Filistin Devleti ve başkenti Kudüs-ü Şerif olacaktır."  dedi. Ayrıca İsrail'in tutsak olarak cezaevinde bulundurduğu Filistinlileri hatırlatan Büyükelçi Mustafa, tutsaklara özgürlük diledi. Büyükelçi Mustafa, Türkiye-Filistin dostluğuna vurgu yaparak: "Yaşasın Türkiye yaşasın Filistin" dedi.

Filistin Davamızı Sürdürecez

Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal: "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın Kudüs'de bulunması ve âlemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimiz Muhammed Mustafa'nın (s.a.v.) Kudüs'ten miraca yükselmesi sebebiyle Filistin bizim için önemlidir. Kudüs ve Filistin bize Selahaddin Eyyubi'nin, Yavuz Sultan Selim'in, ve Ulu Hakan Abdulhamid Han'ın emanetidir. Bundan 100 yıl önce Filistin İstanbul topraklarından yönetiliyordu. Ankara için İstanbul için Çankırı neyse Kudüs'te oydu, Çorum neyse Ramallah oydu, Diyarbakır neyse Nablus da oydu.

Filistin'in bütün bu şehirleri bizim şehirlerimizdi. Bu şehirleri İstanbul'dan zorla hile ile kopardılar ve koparmakla kalmadılar burada bir İsrail devleti kurarak Filistinlileri buradan göndermek istediler. Biz 15 Temmuz da kendi vatan topraklarımız için olduğu kadar Filistin davası için de direndik. 5 Temmuz'da sadece bizim vatan topraklarımızı işgal etmek istemediler, aynı zamanda Filistin davasını kırmak ve dağıtmak istediler. Biz o şuurla sokaklara çıktık. Kendi topraklarımızı bağımsızlığımızı savunduğumuz kadar Filistin davasını da savunduk. Biz birbirimize borçlu iki milletiz. Filistin bize Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıdır dolayısıyla son nefesimize kadar Allah'ın izniyle Filistin mücadelemi sürdüreceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleşen hediyeleşme merasimi sırasında Filistin Büyükelçisi Başkan Ak'a, Kubbet-üs Sahrayı resmeden bir tabloyu hediye ederken, Filistinli konu sanatçılarda teşekkür plâketi sundu. Programda izleyicilerin büyük ilgiyle izlediği Filisti
 

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.