Keçiören Metrosu'na ring desteği

Keçiören Metrosu'na ring desteği

Keçiören Metrosu’na ilgi beklenilenin altında kaldı. Büyükşehir metro duraklarına ring seferleri koydu. Uygulama bugün başlıyor. İşte o ringler:

Açılışı geçtiğimiz haftalarda yapılan Keçiören Metrosu’na ilgi beklenilenin altında kaldı. Büyükşehir metro duraklarına ring seferleri koydu. Uygulama bugün başlıyor. İşte o ringler:

Keçiören Metrosu gün içerisinde oldukça tenha görüntüsüyle dikkat çekiyor. Özellikle yaşlı vatandaşlar, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki aktarma yolunu yürümekte zorlandığı için Kızılay, Ulus gibi merkezi yerlere giderken otobüsü tercih ediyor. Büyükşehir Belediyesi ise durum karşısında çareyi ring seferlerinde buldu. Vatandaşı otobüs duraklarından alarak metro istasyonuna getirecek olan ring seferleri ücretsiz olacak.

METRO KULLANILMIYOR
Keçiören metrosu beklenen ilgiyi görmedi. Vatandaşlar ‘en iyi yol bildiğin yoldur’ felsefesiyle otobüs ve dolmuş seferlerini kullanmaya devam ediyor. Günün her saatinde Keçiören’den giden otobüslerin kalabalık görüntüsüne karşılık metroda tam tersi bir durumla karşılaşılıyor. Memur kenti olarak bilinen Ankara’da Keçiören metrosunun işe gidiş-dönüş saatleri haricinde tenha görüntüsü kullanılmadığını gösteriyor. Metro duraklarına uzak noktada oturan Keçiörenliler otobüs ve dolmuşu kullanarak ulaşım sağlıyorlar. Keçiören metrosu Atatürk Kültür Merkezi’ne kadar gidiyor. Oradan ilerisi için aktarma sağlanıyor. Bu durum da metronun kullanımını azaltan etkenlerden bir tanesi olarak gösteriliyor. Keçiören metrosunun Kızılay, Ulus gibi en çok ulaşım sağlanan merkezi duraklara doğrudan gitmemesi kullanımı azaltan sebeplerden bir tanesini oluşturuyor. Vatandaşlar aktarma yapmak istemiyor. Doğrudan tek seferde gidebilmek için otobüsleri kullanmayı tercih ediyorlar. Özellikle yaşlılar aktarma esnasındaki merdiven ve yürüyüş yolunu geçmekten çekindiği için metroyu kullanmıyor.

RİNG GELİYOR
Keçiören Metrosu’nun kullanımı için teşvik oluşturacak ring seferleri bugünden itibaren devreye giriyor. Vatandaşı otobüs duraklarından alarak metro istasyonuna getirecek olan ringlerin ücretsiz olacağı duyuruldu. Ringlerin sabah 09:00 ile 24:00 saatleri arasında metroya ücretsiz aktarma imkanı sağlayacağı aktarıldı. 

YENİ DÜZENLEMELER

Keçiören Metrosu'na ring seferleri yapacak otobüslerin hat numaraları şöyle:

412, 416, 480 ve 483 numaralı otobüs hatları ring hattına dönüştürülecek ve 09:00 ile 24:00 arasında ücretsiz olarak aktarma imkanı sağlayacak.
410, 411, 482 numaralı hatlar sabah 6:20-09:00 ve akşam 16:30-18:30 arasında mevcut güzergahıyla Kızılay’a kadar hizmet vermeye devam edecektir.
417 numaralı hat iptal edilecek ve 419 numaralı EGO seferi Çukurambar Yüzüncüyıl bölgesine kadar uzatılacaktır. 417’yi kullanan vatandaşların artık 419 numaralı hattı kullanması gerekecektir.
411 ve 482 numaralı EGO seferleri 16:30 ile 18:30 arasında hizmete devam edecektir. Bununla beraber Operadan başlayıp aynı saatlerde aynı yerden geçen 429 ve 462 numaralı hatlar iptal edilecektir.
412, 480, 483 numaralı ringler Dutluk istasyonuna, 416 numaralı ring ise Mecidiye Metro İstasyonuna ulaşım sağlayacaktır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.