Keçiören'de bir iyilik öyküsü

Keçiören'de bir iyilik öyküsü

Keçiören'in Kamilocak Mahallesi'nde yaşayan Necat ve Fatma Bilezikçi çifti, 20 yıl önce babalarından devraldıkları iyilik yarışını son sürat devam ettiriyor.

OSMAN AKDOĞAN-MURAT BÖLÜK /  

Keçiören'in Kamilocak Mahallesi'nde yaşayan Necat ve Fatma Bilezikçi çifti, 20 yıl önce babalarından devraldıkları iyilik yarışını son sürat devam ettiriyor. 20 sene önceden büyük zorluklarla başlayan macera bugün yüzlerce fakir ve fukaranın yüzünün gülmesini sağlıyor. Bilezikçi çifti, ekmek fırınlarında satılmayan ekmekleri topluyor ve ihtiyaç sahibine dağıtıyor. Çift, 9 sene önce kendi kurdukları aşevlerinde pişirdikleri sıcacık yemeklerle ise sıcak çorba dahi kaynamayan evlere sefertasıyla yemek ulaştırıyor.

20 YILLIK BÜYÜK EMEK

Emekli bir öğretmen olan Necat Bilezikçi 20 sene evvel kayınpederi Raşit Ünal ile ekmek israfının önlemek için sabahın erken saatlerinde Ankara Keçiören civarındaki fırınları dolaşarak arta kalan ekmekleri toplamaya başladı. Toplanılan ekmekler yıllarca fakir fukaraya dağıtıldı. Kayınpederinin vefat etmesiyle birlikte yardım hareketine eşi Fatma Bilezikçi ile devam eden Necat Bilezikçi, 9 sene önce de Keçiören Kamilocak Mahallesi'ndeki evinin bahçe katına bir aşevi kurarak başta talebe, yetim, dul, hasta, mülteci aileler olmak üzere yüzlerce ihtiyaç sahibine haftanın pazartesi ve perşembe günleri yemek veriyor.

ARTAN YEMEKLER SAHURDA DA YENİLİYOR

Bilezikçi çifti, her Ramazan ayında da her gün yaklaşık 150 kişiye iftar yemeği veriyor. Aşevinde yapılan yemekler sefertaslarıyla kuru bir ekmeğe dahi ihtiyacı olan kişilere dağıtılıyor. Ramazan'da da durum değişmiyor. İftarın ardından kalan yemekleri ihtiyaç sahibi kişiler evine götürerek sahurdaki yemeklerini hazırlamış oluyor. İsteyen hayırseverler bu yardım hareketine katkıda bulunarak sıcak yemeklerin daha çok muhtaç aileye ulaşmasını sağlıyor.

ALLAH'A DAHA DA YAKINLAŞIYORLAR

20 yıldır kesintisiz bir şekilde iyilik hareketlerine devam eden Necat ve Fatma Bilezikçi, "Yardım işini yapmak isteyenler hiçbir yere bakmayıp sadece 'Ben varım' deyip yola çıksınlar. Allah onların yardımcısı olur. Aslında mesele sadece yedirip içirmek değil, bu insanlara yardımcı oldukça hayata barışla bakıyorlar Allah'a daha da yakınlaşıyorlar" dedi. Necat Bilezikçi, yaptıkları yardımların sadece ekmek ve yemekle sınırlı olmadığını gerçekten ihtiyacı olan kişileri belirleyerek çeşitli maddi yardımda da bulunduklarını söyledi.

AŞEVİNDE ÇARESİZ BABA

Bilezikçi ailesinin aşevindeki iftar sofrasına konuk olan 40 yaşındaki çaresiz bir Türkmen baba Suphi Muhammet, 8 kişilik bir ailesi olmasına rağmen fazla kalabalık olmamak için sadece iki çocuğuyla geldiğini söyledi. Kebap ustası olmasına rağmen işsiz olduğunu anlatan Muhammet, "4 aylık kızımın kalbi delik. Ben işsizim. Çok zor durumdayım. İş arıyorum ama hala bulamadım. Necdet abi faturalarımı yatırıyor. Bize her konuda yardımcı oluyor. Sofrasında hep bizim gibi fakirleri ağarlıyor. O bizim her şeyimiz. Sefertasıyla buradan artan yemekleri de evime götürüyorum. Ailem sıcak bir yemek yiyor. Allah ondan razı olsun" dedi.

EĞİTİM-BİR-SEN'DEN İYİLİĞE KATKI

Bilezikçi ailesinin yaptıkları iyilik hareketine bir gün olsun katkı sağlamak isteyen Eğitim-Bir-Sen 4 nolu Şubesi ise önceki gün Keçiören Kamilocak Mah. Kamilocak Sok. numara 27'deki aşevine giderek bir günün tüm iftar masraflarını üstlendi. Şube Başkanı Tekin Korku, "Bu iyilik hareketini duyar duymaz bizde ziyaret edip çorbada bizim de olmasını istedik. Necat abi ve Fatma ablamız gibi insanların bu dünyada eksik olmaması gerekiyor. Gerçekten zor olanı tek başlarına başarmışlardır. Kendilerini kutluyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.