KEÇİÖREN'E DEV KÜLTÜR YATIRIMI

KEÇİÖREN'E DEV KÜLTÜR YATIRIMI

Kültüre, spora ve gençliğe yatırım yapan Keçiören Belediyesi, Bağlum'da dün düzenlenen coşkulu bir organizasyonla dev bir tesisin temelini attı. Yüklenici firma 31 Aralık'ta tesisi bitireceklerinin sözünü verdi.

GENÇLER İÇİN BÜYÜK İMKAN
 Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Gençlerimizin sosyalleşmesine aracılık edecek modern bir tesisi Keçiören'e, Bağlum'a kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Keçiören'e yaptığımız 4. kültür merkezinin temelini bugün atıyoruz. Özellikle Keçiören'in kültürel ve sosyal hayatına büyük katkı sağlayan bu tesisleşme Keçiören'in modern yüzünü de aynı zamanda göstermekte. Keçiören'imize böyle tesisler kazandırmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.
KÜLTÜRÜMÜZE YABANCI KALIYORUZ
Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek ise temeli atılan gençlik ve kültür merkezinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Kültürümüzün önemine vurgu yapan Çiçek, bu kültürümüzün kıymetini bilmediğimizi ve sürekli yabancı kültürlere özendiğimizden yakınarak, "Türkiye ciddi bir kültür yozlaşmasıyla karşı karşıya. Birçoğumuz da bu işlere taşeronluk yapıyoruz" diye konuştu. Tabelalardaki kirliliğe de dikkat çeken Çiçek, "Allah'ını seven baksın. Tunalı Hilmi'de iki tane Türkçe levha göremezsiniz. 7. Cadde'de iki tane Türkçe levha göremezsiniz. Ondan sonra da diyoruz ki bu ülkenin düşmanı çok. Ama o düşmana kapı araladığımızda düşman gelir evimize oturur" yorumunda bulundu.


OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Keçiören Belediyesi, Bağlum'un ilk kültür merkezi olma özelliğine sahip Bağlum Kültür, Spor ve Gençlik Merkezi'nin temel atma törenini dün gösterişli bir programla gerçekleştirdi. Temel atma törenine eski Meclis Başkanı mevcut Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, eski  Başbakan Yardımcısı aynı zamanda Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Merkezin yapımını üstlenen yüklenici firma, Cemil Çiçek'in ricası üzerine 31 Aralık'ta dev tesisi teslim etme sözü verdi.   
KEÇİÖREN'İN 4. KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Gençlerimizin sosyalleşmesine aracılık edecek modern bir tesisi Keçiören'e, Bağlum'a kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Keçiören'e yaptığımız 4. kültür merkezinin temelini bugün atıyoruz. Özellikle Keçiören'in kültürel ve sosyal hayatına büyük katkı sağlayan bu tesisleşme Keçiören'in modern yüzünü de aynı zamanda göstermekte. Keçiören'imize böyle tesisler kazandırmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.
HALKA HİZMET BİZİM İÇİN İBADETTİR
Keçiörenli vatandaşların en güzeline layık olduğunu vurgulayan Başkan Ak, "Bu millete bu halka hizmet etmek bizim için bir ibadettir. Bağlum'a ilk kültür merkezini kazandırmak için bir adım atıyoruz. Keçiören'i bir bütün olarak görüyor her mahalleye eşit hizmet götürüyoruz. Bağlum belde olmaktan çıktıktan sonra belediyemizden hizmetlerini almaya başladı. Söz vermiş olduğumuz sözlerin hemen hemen hepsini gerçekleştirdik. Bağlum bizim açımızdan Keçiören'in açılım notasıdır. Buraya yapılmış her yatırım Keçiören'e yapılmış anlamındadır. Önümüzdeki günlerde yatırımlarımızın inşallah devam edecek" diye konuştu.
TARİHİ TARİHÇİLER YAZAR, PARLAMENTOLAR DEĞİL
Ankara Milletvekili Emrullah İşler ise AK Partili belediyelerin hizmet anlayışlarının diğer partili belediyelere göre daha güçlü olduğunu söyledi. İşler, Bağlum'a yapılacak olan tesisin bölgeye yeni bir ufuk açacağını belirtti. Almanya parlamentosunun verdiği kararı da eleştiren İşler, "Alman parlamentosunun almış olduğu kadar bize göre yok hükmündedir. Tarihi tarihçiler yazar; parlamentolar tarih yazamaz. Dolayısıyla biz geçmişimizden utanmıyoruz. Geçmişimiz bizim son derece temizdir. Bizim geçmişimizde hoşgörü, insanlık, hizmet  vardır, kesinlikle soykırım yoktur" diye konuştu.
GENÇLER İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM
Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu da "Gençler için önemli bir adım. Burası hem gençliğin hem de sporun merkezi olacak" dedi. Gündoğdu da Almanya parlamentosunun verdiği kararı eleştirerek, tasarıya tek ret oyu veren Alman milletvekilini hatırlatarak "Almanya'da vicdanlı tek bir milletvekili varmış" yorumunda bulundu.
KÜLTÜRÜMÜZE YABANCI KALIYORUZ
Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek de temeli atılan gençlik ve kültür merkezinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Temel atma töreninde kültürümüzün önemine vurgu yapan Çiçek, kültür yozlaşmasıyla ilgili birtakım eleştirilerde bulundu.  "Şuan Anadolu'da 117 bin kelimelik bir dilin sahibiyiz" diyen Çiçek bu kültürümüzün kıymetini bilmediğimizi ve sürekli yabancı kültürlere özendiğimizden yakınarak, "Türkiye ciddi bir kültür yozlaşmasıyla karşı karşıya. Birçoğumuz da bu işlere taşeronluk yapıyoruz. Mesela Ahmet'in, Ayşe'nin, Fatma'nın yaşadığı bir toplumda bir mağazanın ismi 'homefurniture' yani ev mobilyası demek. Peki ev mobilyası demek varken İngilizce bir kelimeye taşeronluk yapmak niye? Gelirken gördüm bir tabela Dallas Kıraathanesi diyor. Bağlum Kıraathanesi tamam geldiğiniz bir memleket varsa Yozgat, Kırşehir Kıraathanesi tamam. Yav bu Dallas Kıraathanesi ne. Anan mı orada baban mı orada doğdu. Ne alakan var Dallas'la" şeklindeki ifadelerle eleştirdi.
DÜŞMANA KAPI ARALIYORUZ
Bazı belediyelerimizin bu konuda hata yaptığını savunana Çiçek "Ankara'da 117 bin kelime ile anlatılacak bir isim yok mu ki de yabancı kültüre taşeronluk yapıyoruz. Ondan sonra da diyoruz ki buna karşı en ufak bir tepki yok. Bu tepkiyi sadece Cemil Çiçek olarak ben mi koyacağım. Bu meslek odaları mensupları yok mu? Belediye Meclis üyeleri yok mu? Allah'ını seven baksın. Tunalı Hilmi'de iki tane Türkçe levha göremezsiniz. 7. Cadde'de iki tane Türkçe levha göremezsiniz. Ondan sonra da diyoruz ki bu ülkenin düşmanı çok. Ama o düşmana kapı araladığımızda düşman gelir evimize oturur. Onun için sayın başkan size teşekkür ediyorum. Bu kültür merkezlerini açıyorsunuz. İnşallah içinde konuşacağımız, yaşayacağımız bizim kültürümüz olur. Başka şeylere tevessül etmeyiz" ifadelerini kullandı.
YENİ MERKEZ GÖZ DOLDURACAK
Bağlum Kültür, Spor ve Gençlik Merkezi 6 bin 100 metrekare alan üzerine inşa edilecek. İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, aerobik ve fitness salonları, çok amaçlı salon, 6 derslikli KEDEM kurs merkezi, gençlik merkezi aktivite salonu, kafeterya ve dinlenme alanları bulunacak.

 

 

  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.