Keçiören’in Trafik Sorunu Bitiyor

Keçiören’in Trafik Sorunu Bitiyor

Habervaktim’e konuşan AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Zafer Çoktan, Keçiören’in en büyük sıkıntısı olan trafik sorununun açılacak olan metro ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan köprünün bitimiyle sonlanacağını belirtti.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Türkiye’nin en büyük 2 ilçesinden biri olan Keçiören’de süre gelen trafik sorununun AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Zafer Çoktan, yakın zamanda biteceğini söyledi. Av. Zafer Çoktan, “Keçiören’in tek ana girişi olduğu için yıllardır bu sıkıntı vardı ama inşallah Keçiören metrosuna kavuşunca bu sorun ortadan kalkacak. Aynı zamanda Fatih Köprüsü’nün paralelinde Büyükşehir Belediyemizin yaptığı alternatif köprü ve yol projesi var, onunda inşaatı devam ediyor” dedi.

ÇOK BÜYÜK BİR YÜK KALKACAK

Keçiören’de yıllardır konuşulan bir trafik sıkıntısı var metro ve yeni köprüyle birlikte bu sorun çözülür mü?

Tabiri caizse Keçiören’de trafiğin çözümü noktasında sona gelindi. Metro çalışmalarına zaten biliyorsunuz Sayın Ulaştırma Bakanımız ziyarette bulunmuştu. Yılın 2. Yarısında Keçiören Metro’sunun açılacağının müjdesini vermişti. Keçiören Metrosu birkaç aya açılacak, 6’ıncı – 7’inci ay gibi açılmasını bekliyoruz. Çok büyük bir yük kalkacak, Keçiören’in belki İstanbul ve Avrupa’daki metropol şehirlere göre belki çok çok büyütülecek bir trafiği yok ama Ankaralılar trafiksizliğe alıştığı için Keçiören’de trafik sıkıntılıymış gibi algılanıyor. Keçiören’in tek ana girişi olduğu için yıllardır bu sıkıntı vardı ama inşallah Keçiören metrosuna kavuşunca bu sorun ortadan kalkacak. Aynı zamanda Fatih Köprüsü’nün paralelinde Büyükşehir Belediyemizin yaptığı alternatif köprü ve yol projesi var, onunda inşaatı devam ediyor. Bu konuda Melih Başkan’ın 90 gün, 60 gün ve 45 günde bitirdiği meşhur geçitleri vardır. Uluslararası standartların üzerinde olan biz hız, Melih Başkan bu konuda çok ciddi aşama kat etti hem kavşak konusunda hem de inşaatların hızlı bitirilmesi konusunda. İnşallah 2-3 ay gibi kısa sürede alternatif yolumuz açıldığında trafik sıkıntısız 2016’yı tamamlamış olacak.

BÜYÜK DAĞIN BÜYÜK DERDİ OLUYOR

Türkiye’nin en büyük ikinci ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı yapıyorsunuz, bu nasıl bir duygu? 

20 bin nüfuslu bir ilçenin de başkanı var 900 bin nüfuslu bir ilçenin başkanı olmak var. 60 vilayetten daha büyük bir ilçeden bahsediyoruz, dolayısıyla biz o konuda hassasiyet gösteriyoruz. Büyük dağın büyük derdi oluyor açıkçası, metropol ilçe olmamız hasebiyle de sorunlarımız daha çok ilçe bazlı değil il bazlı konular. Taşra ilçelerinde kendilerine göre sorunları var onlarında coğrafi anlamda sıkıntı çekiyor. Mesela Kızılcahamam ilçesinin 100’den fazla köyü var. Mesafe çok geniş, bir gün bir köye gittiyseniz çalışma için o günün ölüyor. Niye 60-70 kilometre bir yere gidiyorsun geri döneceksin. Bizde böyle bir sorun yok ama bizde de çok yoğun bir insan trafiği olması nedeniyle asıl sorun ve zorluk o. Sadece AK Parti dönemiyle ilgili söylemiyorum, bin yıldır aslında bizim vatandaşımızın devlet geleneğinde direk devleti yönetenden talepte buluna biliniyor. Keçiören’de de birinci kapı iktidar partisinin ilçe başkanlığı, şuna emin olun evlenmek isteyen yaşlı amcalardan tut ta iş isteyen, tayin isteyen talepte bulunuluyor. En küçük talepte bile vatandaş önce belediyeye değil ilçe başkanlığına geliyor. Hem talep noktasında hem de ziyaret noktasında burada Başbakan’a ve Cumhurbaşkanı’na bir mesaj iletmek isteyen insanlar buraya müracaat ediyorlar. Dolayısıyla burada ilçe başkanının kapısının kapalı olma ihtimali yok. Vatandaş geldiğinde mutlaka bizimle görüşür. Çözülecek meseleler var çözülemeyecek meseleler var o ayrı bir şey ama yasal ve ahlak sınırları çerçevesinde vatandaşın bütün derdiyle burada mutlaka dertlenilir.

HEDEFİMİZ ŞUAN 150 BİN ÜYE

Keçiören oy potansiyeli çok yüksek bir ilçe çalışmalarınız nasıl devam ediyor?

120 bin 500 üyemiz var, Keçiören’de 314 bin oy aldık, hemen hemen bunun yarıya kadarı bizim üyemiz ve hedefimiz şuan 150 bin üye. İllerden büyük mahallelerimiz var bizim. 40 bin nüfusun üzerinde mahallelerimiz var. Biz her hafta bir mahallemizde mahalle danışma toplantısı yapıyoruz. Bizim klasik teşkilatlanma yapılanmamızda şu vardır; her ay bir ilçe danışma toplantısı yaparız. Kimler gelir bu toplantıya, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları yönetimi, gençlik kolları yönetimi ve başkanı, belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, mahalle başkanları 3 ayda birde mahalle yönetimlerini de dâhil edecek şekilde o ayın değerlendirmesi yapılır. İlçe toplantılarına mutlaka bölgeden seçilen bir milletvekili gelir. Yaklaşık olarak 5-6 tane değerlendirme toplantısı yaptık şuana kadar, 51 mahallemiz var.

KEÇİÖREN DEYİNCE AKLA AK PARTİ GELİR

Keçiören’in devamlı yükselen bir değeri var siz bunu neye bağlıyorsunuz?

Keçiören’in kurulduğu günden bu yana hatta Melih Başkan’ın belediye başkanı olduğu dönemden başlayan bir yükselmesi var. Sağ partilerin parçalanmasından dolayı bir kere CHP Belediyesi oldu ama onun dışında parti ismi değişmiş olsa da mutlaka muhafazakar sağ seçmenin partilerinin kazandığı görülüyor. Keçiören muhafazakar aile yapısına uygun bir yapısı var. Ankara’ya göçmüş Ankara’da oturmak isteyen Anadolu insanlarının ilk aklına gelen ve tavsiye edilen yer Keçiören. O mantalite ister istemez Keçiören’in değerini arttırıyor. Talep ne kadar çok olursa Keçiören’de arz sınırlı hale geldiği için hem ekonomik açıdan hem de psikolojik değer açıdan Keçiören gerçekten önemli bir yere sahip. Çankaya deyince insanların aklına nasıl CHP ve CHP’li belediyeler geliyorsa Keçiören deyince de muhafazakar sağ ve özelliklede AK Parti gelir. Ankara’daki CHP, AK Parti dengesini sağlayan ilçe Keçiören’dir. Sorun diyebileceğimiz büyük dertlerimiz yok Keçiören’de, tabi 1 milyon nüfuslu bir ilçe kolay değil başı ağrıyan buraya geliyor. Dertsiz insan günümüzde yok.                                            

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.