Kelimeyi Tevhid ne demek? Kelimeyi şehadet nedir? Kelimeyi Tevhid ve Kelimeyi şehadet faziletleri nelerdir?

Kelimeyi Tevhid ne demek? Kelimeyi şehadet nedir? Kelimeyi Tevhid ve Kelimeyi şehadet faziletleri nelerdir?

İslam, Tevhid dinidir. Yani tek Allah inancına dayanır. Peki, Kelimeyi Tevhid ne demek? Kelimeyi şehadet nedir? Kelimeyi Tevhid ve Kelimeyi şehadet faziletleri nelerdir? İşte detaylar:

Kainatı ve içindekileri Allah yaratmıştır. Allah'tan başka hiç bir ilah yoktur. Onun eşi ve benzeri ve dengi de yoktur. O mülkün sahibidir. Hüküm ona aittir. Bu iman esasları Kelimeyi Tevhid ve Kelimeyi şehadet ile en kısa ve özlü bir şekilde ifade edilmektedir. Bundan dolayıdır ki Kelimei Tevhid ve Kelimei Şehadet İslam’ın temeli kabul edilir. Peki, Kelimeyi Tevhid ne demek? Kelimeyi şehadet nedir? Kelimeyi Tevhid ve Kelimeyi şehadet faziletleri nelerdir? Tüm detaylar haberimizde:

tevhid-2.jpg

KELİMEYİ TEVHİD VE KELİMEYİ ŞEHADET FAZİLETLERİ NELERDİR?

Kelimeyi Tevhid ve Kelimeyi şehadet dil ile ikrar, kalp ile tasdik edilmeden mümin olmak ve İslam’a girmek mümkün değildir. İmanın en özlü ve en kısa şekli olan icmaili iman tevhid ve şehadet kelimelerinde özetlenmiştir. İmanın ilk derecesi ve İslam’ın ilk temel direği budur. Gerçekte Allah'ı yegane ilah tanıyan Hz. Muhammed’i onun Peygamberi olarak kabullenen kişi, diğer iman esaslarını ve Peygamberimizin getirdiği dini de toptan kabullenmiş demektir.

tevhid-3.jpg

Akıllı ve ergenlik çağına gelmiş her insanın ilk ve en önde gelen sorumluluğu, Allah'a inanmaktır. Zira her insanda yaratılıştan Allah inancı vardır. Dolayısı ile olumsuz telkinlere maruz kalmamış her insan, Allah'a inanması, onun varlığını ve birliğini kabullenmesi tabiidir. Bu sebeple bütün ilahi dinlerin temeli Allah'ın varlığı ve dini yani tevhid inancı esasına dayanmaktadır. Kuranı Kerimde tevhid inancı üzerinde önemle durularak insanlar şirkten sakındırılmış, Allah'ın ortağı ve benzeri olmadığı ısrarla vurgulanmıştır.

tevhid-4.jpg

Ayetlerde “Eğer yerde ve gökte Allah'tan başka ilahlar olsaydı, kesinlikle ikisinin de düzeni bozulurdu. Allah hiç bir çocuk edinmemiştir. Onunla birlikte başka hiç bir ilah yoktur. Eğer öyle olsaydı her ilah kendi yarattığını sevk ve idare eder ve mutlaka birbirine üstün gelmeye çalışırdı. Allah, onların yakıştırdıkları şeylerden münezzehtir. Müslüman olarak yalnızca Allah'a kulluk eder, onun hükümlerine boyun eğer ve yine yalnızca ondan yardım isteriz” ifadelerine vurgular yapılmıştır.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.