Kenger sakızı nedir? Kenger sakızı neyden üretiliyor? Kenger sakızı orucu bozar mı?

Kenger sakızı nedir? Kenger sakızı neyden üretiliyor? Kenger sakızı orucu bozar mı?

Ramazan ayının gelmesiyle beraber insanların en merak ettiği şeylerden biri, sakız orucu bozar mı sorusu oluyor. ‘Kenger Sakızı’ ise bundan dolayı araştırılıyor. Peki, Kenger sakızı nedir? Kenger sakızı neyden üretiliyor? Kenger sakızı orucu bozar mı?

Mübarek 3 aylardan sonuncusu olan Ramazan ayının heyecanı ve coşkusu yaşanırken, insanlar Ramazan ayı ve oruç ile ilgili çeşitli sorulara cevap arıyor. İnsanlar; oruç tutarken sakız çiğnemek günah mı? Oruçluyken sakız çiğnersek ne olur? Oruçluyken diş fırçalamak orucu bozar mı? gibi sorular sorarak merak ettikleri konuların yanıtlarını arıyor. Bu kapsamda oruç bozmadığı ileri sürülen ‘Kenger Sakızı’ da araştırılıyor. Peki, Kenger sakızı nedir? Kenger sakızı neyden üretiliyor? Kenger sakızı orucu bozar mı? Tüm detaylar haberimizde:

haber-ici-1-001.jpg

KENGER SAKIZI NEDİR? NEYDEN ÜRETİLİR?

Kenger adında bitkinin kökünden elde edilen ve sağlığa onlarca yararı olduğu tespit edilen kenger sakızı, kenger kökünün baş kısmının kesilerek yapılmasıyla ortaya çıkar. Kenger kökünün kesici bir aletle başından kesilmesi sonucu bitkiden çıkan süt uygun bir kâseye alınır. Daha önce kaseye alınan sıvı, güneşte kurutularak sakız haline getirilir. Kenger Sakızının konunun uzmanlarınca tespit edilmiş pek çok yararlı özelliği bulunmaktadır. Onlardan bazıları ise şunlardır:

haber-ici-2-1-001.jpg

“Kenger Sakızı; dişlerin sararmasını önler ve sararan dişleri beyazlatır. Yüz felci geçiren bireyin yüz kaslarını çalıştırmalarına yardımcı olduğu bilinir. Mide ağrısı ve şişkinliğine iyi gelir. Aynı zamanda hazımsızlığı da giderir. Yeme sorunu yaşayan insanlara göre olan Kenger Sakızı, iştah açıcı özelliği sahiptir. Safra kesesi sorunlarına iyi gelir. Özellikle safra kesesinde oluşan taşların düşürülmesine yardımcı olur. Bunlara ek olarak kulak zarı yırtılması tedavisine yardımcı olur.

haber-ici-3.jpg

KENGER SAKIZI ORUCU BOZAR MI?

Ramazanda sakız çiğnemek orucu bozar mı? tartışmaları senelerdir sürerken, Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu, çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

'Sakız çiğnemek orucu bozar mı?'' sorusuna, Diyanet şöyle yanıt vermişti:
''Bozar ancak 'kenger sakızı' gibi katkısı bulunmayan sakızlarla daha önce çiğnenmiş olup içinde hiç katkı maddesi kalmamış olan ve çiğnendiğinde hiçbir eksikliğe uğramayan sakızların çiğnenmesi orucu bozmaz.''

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.